Megválasztották az utánpótlás válogatottak vezetőedzőit

Megválasztották az utánpótlás válogatottak vezetőedzőit: az U20-as férfi keretet ezentúl Pór Péter irányítja majd. Lássuk a részleteket!

A szövetség hivatalos honlapja, a kosarsport.hu beszámolója:

A nyári utánpótlás Európa-bajnokságok után az U16-18-as válogatott keretek első összetartására és az UP-vezetőedzők megválasztására az idei szezon első Héraklész-hetén került sor. A fizikai képességfelmérések mellett a pszichológiai felkészítés is elkezdődött a válogatott csapatokkal, az edzőknek pedig lehetőségük nyílt azon játékosok kipróbálására is, akik eddig nem voltak kerettagok, de az elmúlt időszakban olyan fejlődést mutattak, ami alapján ők is meghívót kaptak a legjobbak közé.

Az U16-os fiúk Szolnokon, az U16-os lányok Szekszárdon, az U18-as fiúk Nyíregyházán, az U18-as lányok pedig Kecskeméten találkoztak. Az U16-os, belépő korosztály számára igen gazdag programot sikerült összeállítani. Karácsony előtt a Balkán-kupán, karácsony és Szilveszter között pedig az Olimpiai Reménységek Versenyén vesznek részt a legfiatalabbak. Utóbbi az idén nyolc csapatosra bővült, ami azt jelenti, hogy a visegrádi négyeken (Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország) kívül Szerbia, Szlovénia, Ausztria és Románia legjobbjai is részt vesznek a tornán.

'Nagy dolog, hogy az ORV rendezését sikerült elnyernünk: a lányok tornájára Pécsett, a fiúkéra pedig Székesfehérváron kerül sor' – mondta Mészáros Lajos, az MKOSZ utánpótlás-programok koordinátora, a MOB sportági vezetője.

Mészáros Lajos azt is elmondta, hogy a szakmai és utánpótlás-bizottságok támogatásával az MKOSZ elnöksége döntött az utánpótlás válogatott edzők kinevezéséről is:
U16 leány: Magyar Gergely
U16 fiú: Váradi Attila
U18 leány: Mészárosné Kovács Andrea
U18 fiú: Ferenczi Tamás
U20 leány: Gáll Tamás
U20 fiú: Pór Péter

'Az U20-as csapatok számára november végén lesz majd összetartás, és Pór Péter révén, aki a felnőtt válogatott másodedzője is, még szorosabb lesz a kapcsolat az U20-as és a felnőtt válogatott között – tette hozzá Mészáros Lajos. – A végleges szakmai stábokat az összes utánpótlás-keret esetében a november végi elnökségi ülésen hagyják jóvá.'

Forrás - kosarsport.hu
Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus