Megvédték tini bajnoki címüket a Csata DSE lányai

A Csata DSE nyerte a teltházas finálét a 2. Országos Leány Tini Bajnokság nyolcas döntőjében, Pasaréten. A házigazda Vasas szünet után még 4 pontra feljött, de ekkor "robbantott" a címvédő, és biztosan nyert. A bronzérmet a kecskemétiek szerezték meg. Nézzük mi történt a helyosztókon!

A 7. helyért:

MVSI Aprómacik - Atomerőmű KSC Szekszárd 38-75 (16-21, 10-15, 6-19, 6-20)

A tél már elmúlt, mégis az Aprómacik - talán a korai kezdés miatt - igen álmosan kezdték a helyosztót, a frissebb szekszárdiak lendületes betörésekkel hamar elhúztak 11-3-ra. A negyed második felében magukra találtak a miskolci lányok, vezettek pár ügyes támadást, s 2 pontra feljöttek, ám a szekszárdiak egy a negyed végét jelző dudaszó pillanatában dobott triplával 5 pont előnnyel zárták a nyitó szakaszt.

A második sorok párharcának forgatókönyve nagyon hasonlított az első negyedére, 10-0-lal indított a Szekszárd, ám a félidő végén összekapták magukat a miskolciak, s 10 pontra feljöttek.

A harmadik negyedet is a Szekszárd kezdte jobban, ez annyiban különbözött az előző kettőtől, hogy végig a tolnai társulat akarata érvényesült, s ezzel el is dőlt a meccs, a frissebb, a győzelmet jobban akaró Szekszárd fölényesen nyert, és megérdemelten szerezte meg a 7. helyet a jól csupán az első és a második negyed második felében, tehát összesen  mindössze 10 percen át játszó miskolciakkal szemben.

Stefánné Hegedűs Zsuzsanna: - A torna utolsó meccsén az egész évad leggyengébb játékát nyújtottuk. Fásult, enervált volt a társaság, ilyen játékkal nem is lehetett más az eredmény.

Stierné Jankovics Mária: - Úgy látszik, csapatomban vagy mindenkinek megy a játék, mint ma, vagy senkinek, mint tegnap. A mai teljesítményükhöz gratulálok játékosaimnak, testben lélekben is felnőttek a feladathoz.


Az 5. helyért:

Soproni Darazsak Akadémia - NyFSE-NyKS A 66-34 (17-6, 15-8, 15-10, 19-9)

Soproni fölénnyel indult a záró játéknap kelet-nyugat rangadója, bár az első kosárra közel 2 percet kellett várni. Miután azt megszerezték, hamar elhúztak 11-2-re Veres Judit tanítványai. A negyed második fele már kiegyenlített játékot hozott, a végén 10 fölé nőtt a soproni előny. A második szakaszban, a második sorok párharcában is fölényben játszottak a soproniak, sokkal harcosabban, agresszívebben játszottak, mint a kissé gyámoltalannak tűnő nyíregyházi leányzók. Úgy is növelték előnyüket, hogy sok-sok ziccert kihagytak, ám jó néhány alkalommal visszaszerezték a lepattanókat.

Szünet után hamar 20 pont fölé nőtt a soproni csapat előnye. Pontosabban játszottak, jobban koncentráltak a dobásoknál a soproni lányok, de a negyed hajrájában visszajött 20 pont környékére pár ügyes kosárral a Nyíregyháza. A meccs ennek ellenére eldőlt, a záró szakaszt mindkét oldalon amolyan jutalomjátéknak szánták az edzők azoknak, akik korábban kevesebb lehetőségek kaptak.

Veres Judit: - Mind támadásban mind védekezésben most nyújtottuk a legjobb teljesítményt a torna során. Gratulálok a lányoknak, nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni az ötödik helyet.

Farkasinszki Gyuláné: - Akarat nélkül nem lehet kosárlabdázni.


A 3. helyért:

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - Török Flóris Törekvés SE 66-60 (19-14, 18-17, 10-12, 19-17)

Sokkal lendületesebb, pontosabb játékkal kezdtek a kecskemétiek, akik gyorsan elhúztak 11-2-re az első percekben elég fásultan mozgó fővárosiaktól. A negyed második felében siker koronázta a Törekvés felzárkózási törekvéseit, néhány gyors és szép kosárral befejezett támadással felzárkózott.

A második sorok küzdelme is kecskeméti fölénnyel kezdődött, olyannyira, hogy a szakasz első felét 12-5-re nyerve 10 pont fölötti előnyt szereztek az alföldi lányok. 31-19 után azonban jött egy törés a játékukban, ezt kihasználva a magára találó Törekvés szerzett néhány labdát s könnyű kosarat, s egy 8-0-s futással szorossá tette a meccset. A félidő hajrájában 4 pontos kecskeméti vezetésnél a Törekvés játékosa kihagyta a büntetőket, a túloldalon viszont a kecskeméti kislány bedobta, így lett a félidőben 2 helyett 6 pont az akadémiai csapat előnye.

Szünet után folytatódott a fővárosi feltámadás, szorossá tette a meccset a Törekvés. Érdekes és izgalmas üldözőverseny alakult ki. A fővárosiak többször is felzárkóztak 3, sőt, 2 pontra is. Amikor azonban egyenlíthettek volna, rendre hibáztak, s olyankor a kecskemétiek újítani tudtak, s végül egy nagyon küzdelmes, izgalmas meccsen rajt-cél győzelmet arattak.

Gerebenné Bresák Zita: - Ez életem legnagyobb sikere egyesületi szinten, gratulálok a lányoknak és az ellenfélnek, a Törekvés csapatának is, hiszen kitűnő mérkőzést játszottunk egymással. Köszönjük a házigazdáknak a torna magas színvonalú szervezését.

Szilaski Tamás:-  A mérkőzés elején összeszedett hátrányunkat csak csökkenteni tudtuk, ám támadásaink pontatlan befejezései miatt ledolgozni nem. Gratulálok a kecskemétieknek.

 

Döntő:

Vasas Akadémia - Csata DSE 48-64 (7-9, 11-17, 15-24, 15-14)

Zsúfolásig megtelt a pasaréti Vasas csarnok a fináléra, amely bizonyos szempontból hasonlított a felnőtt női döntőre: a két résztvevő csapatnak volt közös múltja.

A tömeg, a remek hangulat és persze a tét mindkét csapat játékosait görcsössé, feszültté tette, a 8. percben 5-5 állt az eredményjelzőn. A negyed vége a címvédőnek sikerült jobban.
A második elején azonnal egyenlített a Vasas, ám újra a Csata szerzett vezetést. Folytatódott az öldöklő harc, továbbra is s Vasas volt az üldöző, futott az eredmény s ellenfele után. Az után az ellenfél után, amely a félidő végén Horváth Fruzsina néhány ügyes kosarával a szünetre 8 pontos előnyt szerzett.

A második félidő elején Gangl Kinga villanásaival hamar megfelezte hátrányát a házigazda. Ekkor azonban az Angyal Barbara-Horváth Fruzsina kettős tagjai megrázták magukat. Előbbi, ha nem mentek ki rá középtávolról, ha pedig igen, akkor rendre betörésből volt eredményes, utóbbit pedig a palánk alatt nem tudták tartani a Vasas magasemberei. 26-22 után egy 12-3-as rohammal lényegében végleg eldöntötte a meccset a maga javára a címvédő. A hazaiak ugyan Varga Alíz és Tóth Franka néhány ügyes megoldásával többször is a 10 pontos határ közelébe kerültek, de a Csata mindig tudott újítani és összességében magabiztosan, veretlenül nyerte meg a második leány tini döntőt.

Deák Éva: - Nagyon gyengén, idegesen kezdtük a döntőt, lényegében csak szünet után voltak értékelhető időszakaink. A Csata két kulcsemberének jó játéka révén "húzta be" a finálét.

Zelenákné Wéber Krisztna: - Okos támadójátékunk és szervezett védekezésünk révén végig irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak és köszönöm a Tursics házaspárnak a rengeteg segítséget.
 

A 2. országos leány tini döntő végeredménye:
1. Csata DSE
2. Vasas Akadémia
3. Kecskeméti Kosárlabda Akadémia
4. Török Flóris Törekvés SE
5. Soproni Darazsak Akadémia
6. Nyíregyházi FSE-NyKK A
7. Atomerőmű KSC Szekszárd
8. MVSI Aprómacik.

A torna All Star csapata: Angyal Barbara, Horváth Fruzsina (Csata DSE), Varga Aliz (Vasas Akadémia), Révész Luca (Kecskeméti Kosárlabda Akadémia), Wenztel Nóra (Török Flóris Törekvés SE)

MVP: Horváth Fruzsina (Csata DSE)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus