Megverte a Minszket, holnap a bronzért játszik a Vasas!

Ma délután egy napon belül másodszor is téthelyzetben kellett helyt állnia a Sárosi-legénységnek, mely az EYBL vígaszágán bejutott a bronzmeccsre azzal, hogy magabiztosan verte a Tsmoki Minszket.

EYBL nyolcasdöntő, Vígaszág, a bronzmeccsért, Lettország, Riga

MKB Euroleasing Vasas (magyar, 2.) - Tsmoki Minszk (fehérorosz, 5.) 70 - 59 (20-18, 18-14, 20-19, 12-8)

Ahhoz képest, hogy ma már játszott egy meccset, igencsak agilisen és élesen jött ki erre a derbire a második kiemelt, mely Lengyelországban egyszer már el tudta verni a fehéroroszokat, akik a most is 27-et szóró Mikulszki mellett mást nem nagyon erőltettek a támadások befejezésénél, viszont ütötték-verték fiatal honfitársainkat, ezzel próbálva kibillenteni a jóval képzettebb Vasas-játékosokat.

Amolyan húzd meg, ereszd meg derbi végén hozta a papírformát a Chester Lewis (8 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 7 szerzett labda, 8 eladott labda) irányította magyar alakulat, mely 55-42-re hozta a lepattanó-csatát, de távolról egyszer sem talált be.

A hajrában már azokat is játékba küldhette a születésnapos vezetőedző, Sárosi Bulcsú, akiket nem vagy csak kevesebbet láthattunk az EYBL Final Eight-jén.

A másik ágon végül a házigazda, s első kiemelt Riga jutott be a döntőbe, tehát megtörténhet, hogy a magyar gyökerekkel rendelkező Pap Donáttal felálló, friss litván bajnok Aisciaival találkoznak a mieink a vasárnapi helyosztón.

A Vasas holnap 11:30-kor játszik a bronzéremért, méghozzá a Fryshuset (svéd, 6.) - Aisciai (litván, 4.) derbi győztesével.

A Vasas legjobb dobói: Nshimba 15, Keul 11, Bordács, Lewis 8-8
A Minszk legjobb dobói: Mikulszki 27/3, Sivatski 6/3, Karattsou 5

Fotó: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus