Minszkben a döntőért

Az U20-as férfi Budapest-válogatott Minszkben lép pályára a hét végén az EYBL-ben. Sárosi Bulcsú együttese a négyes döntőért küzd két fehérorosz, két orosz és egy lett csapat ellen.

Az utanpotlassport.hu cikke:

Közel hét hónap után újabb nagy utazásra indul az U20-as férfi Budapest-válogatott, amely ezúttal Minszkben lép pályára az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Sárosi Bulcsú együttese remekül mutatkozott be a sorozat szeptemberi rigai állomásán, akkor négy győzelemmel és egy vereséggel zárt az alkalmi csapat.

Az U20-as EYBL második fordulója pénteken kezdődik és vasárnap zárul, a csapat pedig még aznap este hazautazik. Most is öt mérkőzés vár a fővárosi fiatalokra, akik két fehérorosz csapat, a BC BSEU és a BC Minszk, két orosz gárda, a BC Himki és a BC Runa, valamint a lett VEF Riga ellen lépnek parkettára.

„A két torna között háromhetente találkozott a bő keret, közvetlenül a minszki utazás előtt pedig két hetet együtt dolgoztunk a szűkített kerettel – mondja Sárosi Bulcsú. – Némileg bővült az alaprepertoárunk, de az edzőmérkőzések hullámzó játékán látszott, mekkora hátrányban vagyunk az egész évben együtt készülő csapatokkal szemben.”

A szakember korábban is hangsúlyozta, hogy a Budapest-válogatott kerete nyitott, azt alátámasztva négy helyen változtatott a Rigában szerepelt csapathoz képest. A szakmai stábban is történt váltás, állandó társa, Simon Nándor mellett harmadikként Dinnyés Attila veheti az irányt északnak.

„Most jóval nehezebb dolgunk lesz, mint legutóbb, hiszen a Himki és a Minszk még veretlen, és a hat válogatottal felálló rigai csapat is komoly játékerőt képvisel. Három győzelem már kimagasló eredmény lenne, ha annyit begyűjtenénk, jó esélyünk lenne a sorozat négyes döntőjébe jutni. Evés közben megjött az étvágyunk, nem kisebb dolgot, mint a final fourt tűztük ki célul magunk elé.”

A részletes program és az eredmények az EYBL honlapján olvashatók.


Forrás, foto, Slide - utanpotlassport.hu
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus