Moszkvában a Himkit és a Szaratovot is elverte a Vasas!

Nem akármilyen sikert aratott a Vasas U17-es gárdája, mely útban van az újabb tornagyőzelem felé az EYBL-ben, holnap jöhet az olasz bajnok!

MKB Vasas Euroleasing (magyar) - Avtodor Szaratov (orosz) 63 - 57 (20-25, 16-12, 15-12, 12-8)

A nem éppen a pasarétiek szája íze szerint alakuló első moszkvai játéknap után most is döcögős volt a kezdés, ám azért a hajrában már egyértelmű volt, hogy valahogy "kiszenvedi" ezt a győzelmet Saeed Armaghani legénysége. Védekezésben nagyon rossz kezdés után egyre inkább összeállt a Keul Tamást sérülés miatt most be nem vető Vasas játéka és a tornán végig kiegyensúlyozottan produkáló Lewis Chester (13 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) vezetésével 7-1-esre javította alapszakasz-mérlegét a regnáló magyar bajnok. Az első félidőben érdemben keveset hozzátevő magasemberek feljavulása is kellett a diadalhoz, pláne, hogy a triplázás (3/18) most sem ment túl jól a mieinknek.

A Vasas legjobb dobói: Rudner 14/3, Lewis 13, Steier 8.
A Szaratov legjobb dobói: Zaharevics 19/9, Csuvalov 14/3, Limonov 8/3, Ustimov 8.

MKB Vasas Euroleasing (magyar) - Himki Moszkva (orosz) 48 - 42 (18-8, 6-5, 7-15, 18-13)

A korábban messze tudása alatt teljesítő Bordács Soma (15 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) főszereplésével nagyon jól kezdett a Vasas, mely bár kétszámjegyű előnyre tett szert az első nyolc percben (ebben a sorozatban rövidebbek a játékrészek két perccel), a harmadik etap végére feljött a korábban az olasz bajnok Stella Azzura Romát is legyűrő Himki, melytől tavaly kikapott az alapszakaszban a pasaréti csapat. A hajrában viszont hétvégi legjobb játékával diadalmaskodott a mára szintén nagyon feljavuló Rudner Gábor (10 pont, 5 lepattanó, 6 eladott labda) húzta magyar együttes, kulcsfontosságú győzelmével karnyújtásnyira került a moszkvai tornagyőzelemtől, és maradt az alapszakasz holtversenyes első helyén is. Holnap az ugyanúgy 8-1-es mérleggel álló olaszok ellen az alapszakasz megnyerése szempontjából is fontos mérkőzést játszanak a mieink, immáron Keul Tamással kiegészülve, magyar idő szerint 7:30-tól, melyet élő statisztikás közvetítéssel lehet követni IDE KATTINTVA!,

A Vasas legjobb dobói: Bordács 15, Lewis 13/6, Rudner 10/6.
A Himki legjobb dobói: Suvorov 14/12, Ahmedov 9/3, Kuzub 9.

Fotó: Fekete Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus