Nagy izgalmakat tartogatott a kőbányai EYBL torna

Az első helyet nem lehetett elvenni a Belgrádtól, ám a további helyezések végül hatalmas izgalmak közepette dőltek el az U14-es mezőnyben

A Longbow Sports Management összefoglalója a tornáról: 

Miután Pécsett augusztusban már megmérkőzött egymással ez a kilenc gárda egy szintén három napos torna keretein belül, Kőbányán már valamennyire lehetett számolni az erőviszonyokat illetően. Ugyanakkor a mezőnyt hihetetlen magabiztossággal végigverő belgrádiak mögött igen alapos körbeverést láthattunk, ami elsősorban a korábbi tornán nyeretlen, itt viszont veretlen München felerősödésének, valamint a Rátgéber Akadémia jóval hatékonyabb játékának volt köszönhető. Ezen felül a négy diadal után itt csupán egy győzelmet és három vereséget begyűjtő, a pécsiek elleni kulcsmeccset pedig nagyon simán, 52-76-ra elvesztő pozsonyiak visszaesése volt váratlan, ők így a biztosnak tűnő továbbjutásról is lecsúsztak.

A hétvége legjobb mérkőzése a hosszabbítással végződő Kolozsvár – Debrecen rangadó volt, melynek végén az idegesen viselkedő, de a végére megnyugvó romániai gárda kerekedett felül a meccset sokáig uraló Berényi-legénységen. Ez a győzelem kulcs volt a második napon az erdélyiek számára, így maradhatott csak sanszuk a második, még továbbjutást érő hely megszerzésére, végül a Rátgéber Akadémia segítségével (ők verték el a záró napon nagyon simán a szlovákokat) össze is jött számukra az ezüstérem.
A házigazda Zsíros Akadémia a kitűnően megszervezett torna alatt győzelmet végül nem tudott felmutatni ezen három nap alatt, ám a kőbányai fiatalok így is sok jó periódust produkáltak egyes mérkőzéseiken, ezzel kompetitív kosárlabdát adva tapasztalatként menedzselni kívánt fiatal tehetségeiknek.

A Szolnoki Olaj végül a két torna alatt nyeretlen maradt, Tóth Viktor legénységének alapvetően az Ostrava ellen lehetett volna sansza a második játéknapon, ám a csehek végül leküzdötték az Európa Kupa-résztvevő klub fiataljait.

A csoport végeredménye (a két torna alapján összesítve):
1. KK Flash Belgrád (szerb) 8 győzelem – 0 vereség (továbbjutott a CEYBL döntőjébe)
2. CS U-BT Cluj-Napoca (román) 6 győzelem – 2 vereség (továbbjutott a CEYBL döntőjébe)
3. Rátgéber Kosárlabda Akadémia 5 győzelem – 3 vereség
4. Inter Bratislava (szlovák) 5 győzelem – 3 vereség
5. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 5 győzelem – 3 vereség (rendezőként ott lesz a CEYBL döntőjében)
6. TS Jahn München (német) 4 győzelem – 4 vereség

7. Zsíros Akadémia Kőbánya 2 győzelem – 6 vereség
8. BK NH Ostrava (cseh) 1 győzelem – 7 vereség
9. Szolnoki Olaj KK 0 győzelem – 8 vereség
 

Az alapszakasz Legértékesebb Játékosa: Sztefan Djinovics (Belgrád)

Az All-Star csapat tagjai: Maronka Zsombor (Rátgéber Akadémia), Matus Sedlak (Inter Bratislava), Sztefan Djinovics (Belgrád), Franz Essl (München), Matija Svetozaric (CS U-BT Cluj-Napoca)


A tornáról fotógaléria IDE KATTINTVA tekinthető meg!
A mérkőzések statisztikái IDE KATTINTVA böngészhetőek!


Fotó: Zsíros Akadémia Kőbánya
Forrás: longbow.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus