NCAA: Csutorás Fanni óriási szezoncsúcsa

Újabb kemény játékhéten vannak túl az Egyesült Államokban egyetemeken, tanulás mellett kosarazó ifjú honfitársnőink. Akadtak akik jobban teljesítettek, volt akiknek kevésbé ment a játék. Csutorás Fanni nagy-nagy szezoncsúcsot ért el

Két idegenbeli meccs - két vereség ez a Balla nővérek csapatának az ORU-nak a múltheti mérlege. A Nicholls State otthonában 71-60-ra elveszített mérkőzésen Dorottya 1/3-as dupla és 0/5-ös tripla mutatóval 2 pontot dobott 17 perc alatt. Statisztikai lapjára még 2 gólpassz valamint 1-1 blokk és eladott labda került. Bernadett 26 percet játszott s 3/8-as dupla mutatóval 6 ponttal zárta a találkozót. A leszedett 8 lepattanójával (3 támadó) e kategóriában messze csapata legjobbjának bizonyult. Eladott 5 labdát, volt 1-1 blokkja és szerzett labdája.

A McNeese State otthonában 73-57-re kapott ki az együttes. Bernadett kezdett s csupán egyetlen ponttal maradt el a dupla-duplától. 31 perce alatt 3/7-es dupla s 3/5-ös büntető mutatóval jutott 9 pontig, s mellé 12 lepattanót (4 támadó) kapart össze, s emellett 2 labdát eladott. Dorottyának ezúttal nem sikerült pontot szerezni, volt 3 sikertelen dupla és két pontatlan triplakísérlete és egy eladott labdája a 14 perce alatt.

A FIU együttesében a FIU-FAU floridai rangadón előbbi, a meccset amúgy 76-72-re megnyerő együttesben megint csak Lábady Zsófi játszott. Kezdőként 1/3-as dupla és 4/6-os büntető mutatóval 6 pontot tett 33 játékperce alatt a közösbe. Pontjai mellé 4 lepattanót (1 támadó) is megszerzett, volt 2-2 eladott labdája s blokkja.

Szécsi Orsi főszerepet játszott az ő és Szamosi Amadea csapatának, a Duquesne-nek az George Mason otthonában aratott 64-45-ös sikerében. A válogatott kosaras 25 percet játszott, faultproblémái miatt. Ezalatt 4/10-es dupla és 0/2-es tripla mutatóval 8 pontot szerzett - és mellé 12 lepattanót. Ami ez utóbbi adatot különösen érdekessé és értékessé teszi, hogy 8-at az ellenfél palánkjánál, támadó oldalon szerzett meg.. Orsinak volt még 1-1 blokkja és szerzett labdája. Amadea 9 percet játszott, s ezalatt 2/3-as dupla mutatóval dobott 4 pontja mellé ugyanennyi lepattanót szedett (2-2 védő és támadó). Statisztikai lapjára még 2 eladott labda került.

A csapat egy kosarakban nem kifejezetten gazdag, összesen 100 pontot hozó meccsen a Richmond otthonában folytatta győzelmi sorozatát. Az 55-45-re megnyert találkozón  Orsi 0/7-es dupla, 1/1-es tripla és 3/3-es büntető mutatóval 6/3 ponttal járult hozzá csapata újabb sikeréhez. Leszedett még 6 védő pattanót, volt 3 eladott és 1 szerzett labdája. Amadea 4 percet kapott, egyetlen dupla kísérletét pontokra váltotta, leszedett egy támadó lepattanót és egy labdát adott el.

Szabó Fanni csapata a Dartmouth előbb a Penn otthonában kapott ki 71-53-ra, majd a Princenton otthonában maradt alul 76-53-ra.

Az első meccsen Szafi 1/5-ös dupla és 2/5-ös tripla mutatóval 28 percet játszva 8/6 pontig jutott. Szerzett 1.1 labdát s lepattanót és volt 2 gólpassza. Ezt az összecsapást Szafi 7/3 ponttal (2/6 dupla, 1/7 tripla) zárta, s szintén 28 percet töltött a pályán. Statisztikai lapjára még 2-2 gólpassz és szerzett labda került.

Csutorás Fanni óriási szezoncsúcsot ért el, amikor csapata, az Iowa Western Reivers 90-49-re verte a DMACC együttesét. A magyar lány 27 ponttal messze csapata legeredményesebb játékosa volt, az eredményesség tekintetében őt követő csapattársa 16-ig jutott.A  Marhalltown otthonában győzött, a 68-41-es sikerből a magyar lány 8 ponttal vette ki részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus