Nemzetközi bajnokságot szervezett Rátgéber László

Rátgéber László négy országot és öt csapatot magában foglaló nemzetközi U18-as bajnokságot szervezett, amely augusztusban indul majd.

A Rátgéber Akadémia közleménye:

Annak, aki nem éri be a szokványossal, s a legjobbat akarja, sokszor új utakra kell lépnie. Így tesz most Rátgéber László is, a pécsi kosárlabda akadémia vezetője, aki bejelentette, hogy egy korosztályos nemzetközi bajnokságot szerveztek meg az U18-as, vagyis junior fiúk számára, amely augusztus utolsó hétvégéjén rajtol. A négy nemzet képviselőit (Magyarország: Pécs, Szerbia: Szabadka és Újvidék, Horvátország: Eszék, Bosznia-Hercegovina: Tuzla) felvonultató mezőny csapatai tornarendszerben mérkőznek majd meg egymással, az első „randevúra” Pécsett kerül sor, a hatodik, utolsó kör házigazdája még kérdéses.

– Ezekkel a klubokkal az együttműködés már korábban is létezett, most csak magasabb szintre emeltük – fogalmazott Rátgéber László, a bajnokság szellemi atyja, ötletgazdája. – A célunk természetesen az, hogy a földrajzi helyzet nyújtotta lehetőségeket kihasználva tanuljunk egymástól. A korábbi Jugoszlávia területéhez tartozó nemzetek kosárlabdasportja a miénknél jóval magasabb szintet képvisel, Európa legjobbja, s számunkra nagy dolog, hogy befogadtak minket, s velük tudunk majd játszani. Ennek köszönhetően ugyanis garantált a játékosaink további fejlődése: a hat tornán jó néhány meccset játszanak majd kiváló ellenfelekkel, emellett pedig természetesen szerepelnek a hazai bajnokságban is.

A Rátgéber Akadémia U18-as fiú csapata eddig is az ország egyik legjobbja volt, nemrég bronzérmes lett a Pécsett rendezett országos döntőben, s hat játékost ad a válogatottba – az előrelépésre azonban mindig van lehetőség.

Az ötcsapatos torna tervezett programja a következő. Első forduló: Pécs, augusztus vége; második forduló: Eszék, szeptember; harmadik forduló: Tuzla, december; negyedik forduló: Újvidék, jövő január; ötödik forduló: Szabadka, jövő május; hatodik forduló: a helyszín még kérdéses, jövő május/június.

Foto, Slide - pecsma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus