Nemzetközi utánpótlás kosárlabda tornát rendez Debrecen

Nemzetközi kadett kosárlabda tornának ad otthont a hétvégén az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. Az EYBL versenysorozat Közép-európai régiójának egyik csoportkörét rendezik Debrecenben, ahol elismert európai utánpótlásbázisok mellett hazánk legerősebb csapatai vesznek rész.

 

A debka.hu beszámolója:

A „B” csoport küzdelmeire november 6-8. között kerül sor, a Debreceni Kosárlabda Akadémia mellett – magyar részről - a Vasas, a Szombathelyi KA és a MAFC szerepel a tornán, míg egy-egy szlovén, macedón, finn, szlovák és cseh csapat képviseli hazáját.

A két selejtezőcsoport tizennyolc csapata közül öt bejut a régió döntőjébe, ahonnan ketten kvalifikálhatják magukat az Európai Szuperdöntőre. A sorozat első állomása a debreceni, ám minden győzelemnek óriási jelentősége lesz már a hétvégén is. – Első ránézésre nehezebb csoportnak tűnik a miénk, hiszen a korosztály két évvel ezelőtti döntősei, a Vasas és mi is a „B” csoportba kerültünk. A macedónokkal a nyáron már játszottunk, és szoros meccsen ki is kaptunk tőlük, de a cseh és a finn csapat is nagyon erős az elmondások szerint. A szlovén kosárlabdát pedig úgy gondolom, hogy senkinek nem kell bemutatni. – nyilatkozta Ráthonyi Tamás.

A magyar bajnokságban eddig hibátlanul menetelő Ráthonyi-tanítványok kemény ellenfelei lehetnek az összes csapatnak. – A többiekhez képest nagyon alacsonyak vagyunk, ám ha a tőlünk megszokott, kemény védekezésre épülő játékunkat tudjuk hozni, akkor bárki ellen lehet esélyünk. Elsősorban a bajnokságra való felkészülés és a nemzetközi tapasztalatszerzés a célunk, azonban szeretnénk minél jobb helyezést elérni. –mondta a vezetőedző, majd hozzátette, hogy a magyar bajnokságban is a két évvel ezelőtti siker megismétlését tűzték ki célul, de minimum a legjobb négybe várja fiait.

A debreceniek mérkőzései:

Nov. 6. péntek, 18:00 – Debreceni KA-DSI -KK Feniks2010

Nov. 7. szombat, 19:30 – Debreceni KA-DSI -Tapiolan Honka

Nov. 8. vasárnap, 11:00 – SBK Junior Levice – Debreceni KA-DSI

Nov. 8. vasárnap, 19:00 – Vasas Akadémia – Debreceni KA-DSI

A részletes program az alábbi oldalakon olvasható:

https://www.facebook.com/events/431629677043428/

http://www.eybl.lv/new/ce_u16_main.php

Forrás - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus