Nyíregyháza-Sopron döntőt játszanak a junior fiúknál

A Nyíregyháza nagy előnyt adott le, de aztán óriási csatában, egyetlen ponttal felülmúlta a Pécset a fiú junior országos finálé első elődöntőjében, míg a Sopron egy kevéspontos találkozón a második félidőben fordított a Honvéd ellen, és szintén borzasztóan szoros végjáték után győzött. Lássuk, mi történt ma, illetve mi a holnapi helyosztók pontos programja!

Az 5-8. helyekért először fővárosi csatát láthattak a nézők. A Vasas és a MAFC három negyedig elég szoros összecsapást vívtak, bár a harmadik felvonás végén is vezettek már 7 ponttal a pasarétiek. Az utolsó 10 percben lett igazán nagy a különbség, ezt a játékrészt a Katona Bence (27 pont, 5 pattanó) vezette Vasas 30-16-ra nyerte, így végül simán győztek (92-71) - a túloldalon Wendler Bálint (18 pont, 8 pattanó) és Nagy Gergő (14 pont, 11 pattanó) voltak a legjobbak.

A másik 5-8. helyért vívott találkozó jóval szorosabban alakult. A Debrecen az első negyed végén húzott el a Szombathelytől, de a nyugat-magyarországi alakulat egalizált. A harmadik negyed közepén a cívisvárosiak megint 11 pontos fórt építettek ki maguknak, de már a negyed végére leadták azt, a záró felvonásban pedig fej-fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A 38. percben lépett el 5 ponttal a Tóth Bence Miklós (16 pont, 10 kiharcolt fault), Asszú Ádám (9 pont, 8 pattanó, 4 szerzett labda), Balázs Dániel (14 pont, 8 pattanó), Csomor Péter (21 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz), Kozák Bertalan (11 pont, 7 pattanó) és Balázsi Soma Bence (12 pont) vezette házigazda, onnantól kezdve pedig nem tudott fordítani a szombathelyi gárda (87-85) - náluk a Dancsecs András (13 pont, 10 pattanó, 8 kiharcolt fault, 7 eladott labda), Körmendi Bence (23 pont), Kovács Benedek Balázs (11 pont, 7 pattanó, 5 kiharcolt fault), Kiss Mihány (13 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz), Lukács Döme (12 pont), Bakon Csanád (11 pont) hatosfogat vitte a prímet.

Az első elődöntő két teljesen ellentétes félidőt hozott, hiszen az első negyed után 2 ponttal vezető Nyíregyháza 16 ponttal nyerte meg a második 10 percet, így 20 perc játékot követően összesen 18 ponttal álltak jobban. A fordulás után aztán nagyot fordult a játék összeképe, hiszen a Fazekas Csaba (31 pont, 13 pattanó, 10 kiharcolt fault) és Mokánszki Máté (12 pont, 7 pattanó, 6 szerzett labda, 3 blokk) vezette nyírségiek összesen 19 pontot szereztek 20 perc leforgása alatt. A Pécs Godwin Omenaka (18 pont, 20 pattanó) és Valentino Karanfilovszki (18 pont, 6 pattanó) vezetésével meg is indult felfelé rájuk, a 36. perc elején pedig utóbbi kosarával már vezettek is. A végjátékban ide-oda változott a vezető együttes kiléte, az utolsó szó viszont Immanuel Bolden révén a Nyíregyházáé volt. Az ő duplájára Karanfilovszki nem tudott kintről válaszolni, így végül egyetlen ponttal győzött a nyírségi alakulat (62-61).

A másik elődöntő rettenetesen kevés kosarat hozott - az első negyed után még vezető Sopron a második felvonásban összesen 4 pontot tudott szerezni, de így is csak 5-tel voltak lemaradva a félidőben a Honvédtól. A fordulás után a soproniak rendezték soraikat, ezúttal ők védekeztek jól (a fővárosi együttes 6 pontig jutott a harmadik negyedben), így 5 ponttal elléptek a záró 10 perc előtt. Nem adta fel azonban a Honvéd, Mucza Tamás (8 pont) triplájával egyetlen pontra zárkóztak a 35. percben. A Werner Viktor (11 pont, 9 pattanó, 8 kiharcolt fault) és Polgárdy Ádám (17 pont) vezette soproniak tartották minimális előnyüket, de a Honvéd végig ott volt a nyakukban, a fővárosiak legjobbja, Ralf Martinez (13 pont, 6 pattanó) pedig egyenlített is másfél perccel a vége előtt (46-46). Polgárdy hármasával vezetett megint a Sopron, és bár Hargitai Krisztián (8 pont, 5 pattanó) duplája után volt esélye a fordításra a Honvédnak, nem tudtak élni a lehetőséggel, kibüntetőzte a végét a Sopron, amely 3 ponttal nyert végül (51-48).

 

Eredmények a mai napról

Keresztjáték az 5-8. helyért

Vasas Akadémia/A - MAFC  92-71
Debreceni KA-DEAC - Szombathelyi Sportiskola KA  87-85

Elődöntők

Nyíregyházi Sportcentrum KA/A - Kosárlabda Akadémia Pécs  62-61
Soproni Sportiskola/A - Budapesti Honvéd/A  51-48


A holnapi program

A 7. helyért

09:00   MAFC - Szombathelyi Sportiskola KA

Az 5. helyért

11:00   Vasas Akadémia/A - Debreceni KA-DEAC

Bronzmeccs

13:00   Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd/A

Döntő

15:00   Nyíregyházi Sportcentrum KA/A - Soproni Sportiskola/A

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus