Óriási csatában vesztett a Sabonis ellen, de még éremért játszhat a Vasas!

Ma délelőtt játszotta elődöntőjét az EYBL-ben a Vasas Akadémia friss U16-os bajnoka a litván Sabonis ellen, s gyengébb kezdést követően nagyon szívós játékkal feljött és végig egál meccset játszott, ám végül az extrán dobó baltiakkal szemben alulmaradt, így a vígaszágon folytathatja a bronzéremért.

MKB Euroleasing Vasas (magyar, 2.) - BC Sabonis (litván, 3.) 70 - 75 (10-14, 20-19, 22-20, 18-22)

A negyeddöntőben a svéd Fryshusettet verő kaunasiak az első negyedben még nem csináltak semmi extrát, ezért a támadásban rengeteg hibát vétő Vasas látótávolságon belül maradt a tegnapinál sokkal gyengébb játékkal is. A második etapban Keul Tamás (10 pont, 11-ből 8 bütető, 2 szerzett labda) jóütemű kiharcolt faultjaival szépen fel is hozta magát intenzitásban a friss magyar bajnok. A félidő zárása sikerülhetett volna jobban is, de a végül 36-ból 14 triplát szóró baltiak ekkor még mindig nem tudtak konstansan betalálni távolról.

A fordulást követően méginkább feljött a második kiemelt, Joel Nshimba (12 pont, 15 lepattanó) fontos támadópattanóival és Ondima Olivér (11 pont, 4 lepattanó, 2 gólpassz, 5-ből 5 büntető) "felébredésével" új erőre kapott a Vasas, s ezzel már jobbára irányította a játékot, de átvenni a vezetést stabilan még nem tudta és egy egységnyi hátránnyal ment be az utolsó etapba.

A hajrára folyamatosan jöttek a kipontozódások litván oldalon, de egyszerűen így sem "fogyott el" a Sabonis, viszont a magát a faultok miatt kiütő Fülöp Bence odabent felvette a kesztyűt az ellenféllel, ám három pontos magyar előny után megint jött a hármas a kintről 12-ből 6-ot értékesítő Stankeviciustól. Ezt követően támadásban jött két kihagyott ziccer a Vasasnál, ezzel párhuzamosan még két balti trojka esett be, csodát pedig már nem tudott tenni az alapszakasz második helyezettje, s egy nagyon kompetetív, színvonalas és fordulatos csata végén fejet hajtott a ma egy hajszállal jobban játszó ellenfél előtt, de páratanul értékes tapasztalatokkal felvértezve folytathatja a vígaszágon.

A Sárosi-legénység ma délután 16:00-tól a vígaszágon játszik a Tsmoki Minszk ellen, s amennyiben nyernek, holnap a bronzcsatát játsszák a pasarétiek! Ezt a csatát erre a linkre kattintva lehet követni!

A Vasas legjobb dobói: Rudner 15, Nshimba 12, Ondima 11
A Sabonis legjobb dobói: Stankevicius 24/18, Mazys 16/12, Kulboka 11/9, Vabalevicius 11

Fotó: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus