Péntektől az U16-os EYBL-döntőben játszik a Szolnok

Holnaptól Észtországban, Tallinban játszik a Szolnoki Olaj KK U16-os csapata az EYBL korosztályos döntőjében.

Az utanpotlassport.hu beszámolója a torna előtt:

Nagy kalandra készül a Szolnoki Olaj KK U16-os együttese, amely egyetlen magyar csapatként az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga döntőjébe jutott. A rangos nemzetközi kupasorozat tízcsapatos fináléját péntektől vasárnapig rendezik meg Tallinnban. A szolnoki fiatalok annak ellenére izgatottan készülnek, hogy egyik legjobbjuk nélkül kell pályára lépniük az észt fővárosban.

„Sajnos, csapatunk egyik pillére, Frank Áron megsérült, az ő hiánya érzékeny veszteség. Ráadásul nemcsak Tallinnban, hanem az országos kadetbajnokság nyolcas döntőjében sem számíthatunk rá. Ezzel együtt felfokozott hangulatban várjuk a döntőt” – mondja Tasnádi Zoltán, a csapat edzője.

Attól függetlenül, hogy mi történik a döntőben, értékes tapasztalatokkal gazdagodott az egész csapat.

„A játékosoknak és nekünk, edzőknek is más testközelből megtapasztalni, milyen is a nemzetközi kosárlabda. Nagyobb az iram, több a kontakt, több az ütközés, hozzá kellett szokni. Az egész magyar kosárlabdázásnak fontos, hogy a fiatalok ne az U16-os válogatottban találkozzanak először külföldi ellenfelekkel. Az EYBL-nek köszönhetően addigra már nem lesznek lámpalázasak és kishitűek. Jót tett az önbizalmuknak a mostani szereplés.”

A Szolnoki Olaj a döntő első mérkőzésén a lengyel Sopot együttesével csap össze, és azon a találkozón múlik, hogy az alsó vagy a felső ágon folytathatja.

„Örülnénk, ha az első hat között végeznénk, de akkor sem keseredünk el, ha hátrébb zárunk. Már az óriási eredmény, hogy egyáltalán eddig eljutottunk. A tapasztalatoknak jó hasznát vesszük az országos bajnokság döntőjében, ennél jobb felkészülést el sem lehet képzelni.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus