Pongó Marcell jól teljesít Németországban

Az országos junior döntő előtt a korosztálya legtehetségesebb játékosa, Pongó Marcell visszatért egy edzés erejéig nevelőegyesületéhez, a Rátgéber Akadémiához. 

A Rátgéber Akadémia sajtóanyaga:

Pongó Marci korosztálya kimagasló tehetsége, a kadett és junior válogatott meghatározó egyénisége a junior versenykorosztályból kiöregedve továbbfejlődése érdekében a gimnázium harmadik éve után az Ulmi Akadémiát választotta. Mivel Marci még érettségi előtt áll, a Rátgéber Akadémia nem engedte el játékosa kezét, aki középfokú tanulmányai befejezéséhez minden segítséget megkap az Akadémiától. A vizsgák időpontjainak leegyeztetésétől a tananyag eljuttatásán át a tanárokkal, osztályfőnökkel és igazgatóval való kapcsolattartásig minden lépésben támogatást kap Marci az Akadémiától. A nagyszerű irányító érettségi után várhatóan a Pécsi Tudományegyetem diákja lesz majd.

Marci mikor a vizsgák Pécsre szólítják, edzeni is visszatér régi csapattársaihoz. „Sok időt most nem tudtam Pécsett tölteni, de azért a barátaimmal sikerült találkozom, és egy edzésre is sikerült lejutnom. Mindig jó érzés ide visszajönni! Köszönöm az Akadémiának, hogy nemcsak a kosárlabda-pályafutásomban kapok hatalmas támogatást, hanem a tanulmányaim elvégzéséhez is minden segítséget megadnak.” – mondta el Pongó Marci, aki két nap alatt sikeresen abszolválta a vizsgáit. „Hál’Isten a tanárok, az osztályfőnököm és az osztálytársaim sokat segítettek ismét” – tette hozzá. Marci Németországban is kiválóan teljesít, csapataival pedig a legjobb nyolc együttes közé kerültek. „Az U19-ben és a felnőtt bajnokságban is a második körben vagyunk a play-offban, ami azt jelenti, hogy a legjobb nyolc csapat közé kerültünk. A felnőtt csapatommal a Frankfurttal kerültünk össze, és az első meccset meg is nyertük múlt héten. Két győzelemig tart egyébként a párharc itt is és az U19-es bajnokságban is, ahol jövő héten játszunk az IBA Münchennel.”

További sok sikert kívánunk a rájátszáshoz Pongó Marcinak!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus