Rátgéber Akadémia: komoly megmérettetés előtt a serdülők

Január 12-15. között az U14-es korosztály legrangosabb nemzetközi versenysorozata, a European Youth Basketball League folytatódik a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata számára Debrecenben.

 

A Rátgéber Akadémia sajtóanyaga:

Augusztusban Pécsett rajtolt az U14-es European Youth Basketball League a Lauber Dezső Sportcsarnokban, akkor a Rátgéber Akadémia két győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát. Most a második fordulóban ismét Európa legjobbjaival versenyez csapatunk Debrecenben a FIBA hivatalos versenysorozatában.

„Augusztus végén hazai pályán nagyon szép eredményt értünk el a fiúkkal két győzelmet aratva. Azzal pedig, hogy a szezon korai szakaszában belekóstolhattunk a nemzetközi mezőny erősségébe és ritmusába, ez a torna akkora lökést adott csapatomnak, hogy az a lendület a mai napig kitart, rengeteget profitáltak belőle játékosaim” – emlékezett vissza az alapozás lezárását is jelentő EYBL-tornára Szentpáli Gergő vezetőedző. „A második kör várhatóan még erősebb lesz az eddigi eredmények alapján, de ugyanazt várjuk a játékosainktól Debrecenben is, mint eddig: a maximumra törekedjenek, és a lehető legtöbbet fejlődjenek egyéni és csapatszinten is a négy nap során. A zágrábi tornával együtt úgy gondolom, három olyan nemzetközi megmérettetésen vesz részt csapatom, melynek tapasztalatait a játékosok egész karrierjük során kamatoztathatják majd. A játék taktikai és technikai elemein kívül rengeteget tanulhatunk az európai élvonalra jellemző mentalitásról, akaratról, elszántságról, küzdeni tudásról. Ezeket a tapasztalatokat beépítve szeretnénk bizonyítani a hazai bajnokságban is.”

A program:

2017-01-12 18:00 Rátgéber Akadémia-LPS Bihorul Oradea
2017-01-13 18:00 Rátgéber Akadémia-CS U-BT CLUJ-NAPOCA
2017-01-14 10:30 KK Feniks 2010 - Rátgéber Akadémia
2017-01-15 16:30 Soproni Sportiskola - Rátgéber Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus