Rigában Bp-válogatott - Rátgéber Akadémia derbit vívtak!

Az U20-as EYBL alapszakaszának első idei tornáján máris összecsapott a két magyar résztvevő, a fővárosi fiatalok már 4/4-nél tartanak. 

(Aki szeretne a magyar irányítással működő Közép-Európai Ifjúsági Liga (CEYBL) eseményeiről naprakészen tájékozódni, annak ajánljuk a szervezet hivatalos facebook oldalát, IDE KATTINTVA)

Budapest-válogatott - Rátgéber Akadémia 64 - 57

Noha az első napon Sárosi Bulcsú tanítványai két győzelemmel, míg Ivica Mavrenszki fiai két vereséggel rajtoltak, sejthető volt, hogy komoly presztízsértéke lesz a magyar-magyar meccsnek. A tornán itt lévő kulcsemberei közül Andrássy Gézát erre a találkozóra nem is nevező (a budapesti akadémiák újonnan verbuvált közös csapata összesen 15 fővel indult ezen a rigai rendezvényen, az edzői stáb pedig igyekszik mindenkit hasonló arányban játszatni), a Honvéd irányítóját, Kerpel-Fronius Gáspárt pedig csak a második félidőben bedobó budapesti gárda meg is szenvedett a 14-et szóró Bodó Balázs húzta pécsiekkel, az első negyed után néggyel, a félidőben pedig három egységnyivel állt jobban a meccset még ugyan nem nyerő, de Kucsora és Somogyfoki nélkül ebben a mezőnyben derekasan helyt álló Rátgéber Akadémia.

A fordulás után beállt Kerpel-Fronius és vezetésével 21-8-ra hozta ezt a nyolc percet a Bp-válogatott, 9 pontot és több kreatív előkészítést vállalt az ebben a korosztályban még két további szezon előtt álló "Gazsi". Az igen sokoldalúan játszó Demeter Attila (10 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 6 szerzett labda, 1 blokk) és a régi önmagát idéző Osiyemi Adebayo (13 pont, 5 szerzett labda) vezetésével még egyszer vissza tudott jönni a meccsbe a baranyai had, ám a végjátékban már nem lehetett utolérni a dupla-duplázó Völgyi Marcelléket (10 pont, 5/6 mezőnyből, 11 lepattanó). 

A fővárosiak azt is elbírták, hogy 24 eladott labdájuk volt, míg a pécsieknél csak 11, ugyanis a lepattanóharcot 37-29-re hozták és több bevethető, meccset eldönteni képes játékosuk volt, mint az egyébként nagyon jól küzdő Rátgéber Akadémiának ezen a történelmi jelentőségű összecsapáson (soha korábban nem szerepelt még az EYBL U20-as korosztályában magyar csapat, pláne nem rendeztek még magyar-magyar csatát ezen a szinten).

A Bp-válogatott legjobb dobói: Kerpel-Fronius 14, Völgyi 10, Kiss Á. 7.
A Pécs legjobb dobói: Bodó 14/6, Osiyemi 13, Demeter 10/3.
 

Rátgéber Akadémia - VEF Riga 41 - 56

A két mérkőzés között csupán bő két órát pihenni tudó pécsiek félidőig szépen tartották magukat a rendező ellen, ám a sokkal fizikálisabb lettek végül nem hagytak reális esélyt az utolsó negyedre a Pusztai Szabolcs (7 pont, 8 lepattanó) húzta magyaroknak. A lepattanózást most is jelentős különbséggel bukta el a palánk alatt eléggé alacsonynak mondható Rátgéber Akadémia (46-33), ráadásul ötletesebben is játszott a VEF Riga (16-8-ra nyerték a gólpasszcsatát). A paprikás hangulatú találkozón Demeter Attila - talán kicsit súlyos ítélet után - a kiállítás sorsára jutott, még bőven a hajrá előtt.

A Pécs legjobb dobói: Demeter 11/3, Osiyemi, Pusztai 7-7.
A VEF Riga legjobb dobói: Hazners 11/9, Feikners 11/6, Zotovs 8/3.
 

Budapest-válogatott - BC Lulea (svéd) 58 - 43

A svédek ellen is domináns játékkal kezdtek Völgyiék (9 pont, 6 lepattanó), hiszen 18-9-re megnyert első negyedük után 12-2-re(!) hozták a második nyolc percet a fővárosiak, akik majdnem kihúzták kapott pontok nélkül ezt az etapot, csak a félidő hajrájában sikerült betalálnia a svéd alakulatnak. Miután egyértelmű volt, hogy nem lehet gond a találkozó magabiztos megnyerésével, a Sárosi-Simon-Tápai edzői hármas a szokásoknak megfelelően a végletekig igyekezett mindenkit ugyanannyit játszatni, legalább egy negyednyi játéklehetőséget kapott is mindenki, és senki sem volt fent 18 percnél többet. 11-en kosarat is szereztek a mieink közül, kilencen eljutottak ráadásul minimum négy egységig. A Kovács - Weisz duó viszont sajnos kisebb sérülés miatt nem kerülhetett pályára.

A Bp-válogatott legjobb dobói: Kerpel-Fronius 10, Völgyi 9, Pápai 7.
A Lulea legjobb dobói: Arvidsson 10, Saldh 9, Leth 5/3.
 

A magyarok holnapi programja:

09:00: Budapest-válogatott - Luxembourg Academy (luxemburgi)

11:00: Rátgéber Akadémia - BC Barsy (kazah)

A TORNÁHOZ ÉLŐ STATISZTIKA LINKEKET IDE KATTINTVA TALÁLHATTOK!

Hajrá Budapest-válogatott, Hajrá Rátgéber Akadémia, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Fotó(1.): BKSZ
Fotó(2.): Rátgéber Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus