Rudner Gábor, az All-Star mesélt a Vasas meneteléséről

Egész éves stabilitásával és az EYBL szuperdöntőjén nyújtott kiemelkedő teljesítményével méltó elismerést kiérdemlő ifjonc értékelt nekünk

Gratulálunk az egész éves teljesítményedhez, melyet méltó módon egy EYBL-ezüstéremmel tudtatok megkoronázni csapatoddal. Egy, a felnőtt kosárlabdával már nyilván szemező utánpótlás játékos hova helyez el magában egy ilyen megmérettetést, mint az U17-es Ifjúsági Európa Liga?

Már sok szèp sikert elértünk, mint például a tavalyi bajnoki cím, de ennek az ezüstéremnek kifejezetten örültem, mert nemzetközileg is elismert gárdákkal szemben értük el, ráadásul igazi csapatként küzdve. Annak pedig külön örültem, hogy a döntő All-Star  csapatába is beválasztottak.

Minek tulajdonítod, hogy sikerült minden várakozást felülmúlni a csapattal ezen a tornán?

Talán annak, hogy mindenki érezte, hogy a maximumot kell nyújtania és mindenki hozzá is tette a maga részét.

Neked is szépen kijött a lépés, miben vagy hogyan tudtál változtatni? Miként alakult át a szereped a pályán a sok hiányzó távollétében?

Ugyanazt játszottam, mint eddig és igyekeztem a pályán összefogni a csapatot. Szerencsére a kinti dobások is egyre jobban mennek, most is többször sikerült betalálnom.

Ha a saját posztodat nézed, miben érzed magad a nemzetközi ellenfeleiddel szemben jobbnak, illetve mely területeken van esetleg lemaradásod?

Talán az az erősségem, hogy igyekszem végig koncentráltan játszani és a védekezésben is odateszem magam. A labdavezetésemen és a dobás gyorsaságán még mindenképpen javítanom kell és fogok is.

Több nagy fordítást is bemutattatok a nyolcasdöntőn, mivel tudtatok átlendülni ezeken a holtpontokon szerinted?

Sikerült az ilyen holtpontokban is csapatnak maradnunk, nem estünk kétségbe, sőt még keményebben küzdöttünk és ennek meg is lett az eredménye.

Hogyan tovább? Milyen feladatok várnak rád a nyáron?

Június elején kezdi az U18-as korosztályos válogatott a felkészülést és én is a keret tagja vagyok. A kiválasztott játékosok pedig július végén kezdik meg az Eb-szereplést Ausztriában. 

Köszönjük az interjút!

Fotó: Mester Botond - kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus