Simán verte az U16-os válogatott a Cibonát

Izgalmas és látványos mérkőzésekkel kezdődött el csütörtökön a IV. Szent István Kupa.

A szekesfehervar.hu beszámolója:

Az elmúlt évek sikeres rendezéseit követően újabb rangos kosárlabdatornának ad otthont Székesfehérvár. Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Királyok Városában a Szent István Kupát. A kontinens egyik legkiemelkedőbb utánpótlás tornáján nyolc együttes küzd két csoportban a legjobb eredmény eléréséért. A házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián kívül a német FC Bayern München, a szerb Partizan Beograd, az olasz Stellazzurra Rome, a magyar U16-os válogatott, a török Fenerbahce, a horvát Cibona Zagreb, valamint a címvédő spanyol Real Madrid fiataljai kápráztatják el az Alba Regia Sportcsarnokba ellátogató közönséget.

A torna nyitómérkőzésén a DKKA és a Stellazzurra Rome együttese csapott össze. A székesfehérvári fiatalok az egész találkozón férfias küzdelemre késztették a rómaiakat. A nagyszünetre még 40-44-es olasz előnnyel vonultak pihenőre a felek, ám a negyedik negyedben nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak a vendégek, és 78-69-re győztek. Ezt kővetően a Szent István Kupa történetében kétszer diadalmaskodó Real Madrid tartott „erődemonstrációt” a parketten: a királyi gárda 93-35-re lépte le a Fenerbahce kosarasait. A nap harmadik meccsén a Partizan Beograd magabiztosan kosarazva nyert 78-65-re a Bayern Münchennel szemben.

A csütörtöki játéknap utolsó mérkőzése előtt tartották az ünnepélyes megnyitót, amelyen Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. „Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy immáron negyedik alkalommal rendezhetjük meg Székesfehérváron ezt a rangos tornát, ahol a kosárlabdázás nagycsapatai mellett a helyi, hazai fiatalok is bizonyíthatnak. Azt gondolom, hogy a játékosoknak és a drukkereknek egyaránt nagy élményekkel szolgál majd ez a négy nap.” – mondta Mészáros Attila, aki sok sikert és élvezetes játékot kívánt a tornán szereplő fiataloknak.

A nyitónap zárásaként igazi rangadót láthatott az Alba Regia Sportcsarnok közönsége: a kiváló erőkből álló U16-os magyar válogatott a horvát Cibona Zagrebbel csapott össze. A kosárlabda-szakértők által az elmúlt évek legerősebb korosztályos válogatottjának tartott alakulat Dancsecs András vezérletével ragyogóan teljesített védekezésben és támadásban egyaránt. Váradi Attila szövetségi kapitány legénysége a nagyszünetben 48-35-re vezetett. A lendületnek köszönhetően a második félidőben is szárnyaltak a magyar kosarasok, s végül nagyon simán, 115-80-ra nyertek. A négynapos torna pénteken 12.00 órától a Fenerbahce – Magyarország U16 találkozóval folytatódik. A mérkőzéseket az Alba Regia Sportcsarnokban játsszák le, ahova ingyenesen mehetnek be a kosárlabda-szimpatizánsok.

Képgaléria a torna első napjáról

A torna eredményei:

Február 11. Csütörtök
Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia - Stellazzurra Rome 69-78
Real Madrid - Fenerbahce 93-35
Partizan Beograd - FC Bayern München 78-65
Magyarország U16 - Cibona Zagreb 115-80


Forrás - szekesfehervar.hu
Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus