Soproni Darazsak: döntő fölény a junior fináléban

Óriási fölénnyel nyerte a kosárlabda női junior országos nyolcas döntő fináléját, s lett veretlenül győztes a Soproni Darazsak Akadémia korosztályos együttese.

A Sopron az elődöntőben nagy küzdelemben fektette két vállra a Csata csapatát (63-56), a másik ágon is hatalmas harc volt a döntőbe jutásért, a PEAC KS Pécs 65-59-re verte a házigazda Vasast, így az a meccs lett a torna záró összecsapása, amellyel az egész sorozat kezdődött: Sopron-Pécs.

A fináléban, bár az első negyed után még 14-13-ra a pécsiek vezettek, a folytatásban egyértelműen a Sopron akarata érvényesült. A Darazsak a szédületes dupla-duplát elérő Kuttor Enikő (17 pont, 21 lepattanó) vezérletével 62-38-ra megnyerte a finálét. A Darazsaknál - elsősorban szünet után - Böröndy Dominika is brillírozott, ő 21/3 ponttal, 6 szerzett labdával, valamint 4 gólpasszal zárt. A pécsi csapat két kulcsjátékosának nem igazán ment, Kaposi Pálma 3/12-es mezőnymutatóval és 1/5-ös büntetőzéssel 7 pontig jutott, s leszedett 11 lepattanót, Kiss Virág pedig mezőnykosár nélkül 3 ponttal, valamint 9 lepattanóval zárt, 10 pont fölé egyedül Gereben jutott (12/6).

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus