Spanyol túra "nagy durranással"

A Soproni Sportiskola Egyesület U14-es csapata Spanyolországban járt október legvégén és november elején, ahol több spanyol csapat ellen is pályára lépett, melyek hasznosnak bizonyultak.

Farkas Dávid beszámolója:

Az idei évben egy rendkívül komoly mérkőzést is sikerült összehozni, hiszen a világ talán legjobb egyesülete, az FC Barcelona ellen is pályára léphettek Csátaljay Gábor fiai, valamint péntek este élőben tekinthették meg a Hanga Ádámmal felálló katalán csapatot, az Olympiakos elleni Euroliga mérkőzésen.


 

2017. október 30. hétfő
Utazás
Sopron - Cannes (FRA)
Városnézés Cannesban
 

2017. október 31. kedd
Utazás
Cannes (FRA) - Girona (ESP)

1. mérkőzés, Girona, 19:00:
CESET Girona U16 - Soproni Sportiskola U14 53-51(10-17, 20-11, 11-12, 12-11)

SSI: Csendes 4, Pintér 2, Csátaljay 16, Pallag, Németh Á.
Cserék: Meszlényi 14/3, Woditsch, Kulik 2, Iván 2, Nyikos 5, Holló, Böröcz 6
Edzők: Csátaljay Gábor, Farkas Dávid
 

2017. november 1. szerda
Városnézés Gironában

2. mérkőzés, Girona, 18:30:
Selecció Girona U14 - Soproni Sportiskola U14 72-71 h.u. (15-10, 23-14, 9-21, 16-18, 9-8)

SSI: Csendes 25, Meszlényi 18, Nyikos 3, Csátaljay 21, Woditsch 2
Cserék:Iván 2, Böröcz, Pintér, Kulik, Pallag, Holló, Németh
Edzők: Csátaljay Gábor, Farkas Dávid
 

2017. november 2. csütörtök

3. mérkőzés, Girona
CEB Girona Marc Gasol U14 – Soproni Sportiskola U14 57-69 (15-16, 13-17, 12-17, 17-19)

SSI: Csendes 10, Holló6, Nyikos 4, Iván 8, Németh 9
Cserék: Meszlényi 4, Csátaljay 11, Böröcz, Pallag, Woditsch 9, Pintér 4, Kulik 4
Edzők: Csátaljay Gábor, Farkas Dávid
 

2017. november 3. péntek
Utazás
Girona (ESP) – Barcelona (ESP)

4. mérkőzés, Barcelona, JoanGamper Edzőközpont
FC Barcelona U14 – Soproni Sportiskola U14 98-55 (19-11, 20-11, 24-10, 35-23)

SSI: Csendes 12/3, Meszlényi 20/9, Nyikos 9/3, Csátaljay 8, Woditsch 6
Cserék: Böröcz, Pintér, Németh, Iván, Pallag, Kulik, Holló
Edzők: Csátaljay Gábor, Farkas Dávid

21:00 Barcelona – Olympiakos Euroleague mérkőzés megtekintése
 

2017. november 4. szombat
Városnézés Barcelonában
Utazás
Barcelona (ESP) – Cannes (FRA)
 

2017. november 5. vasárnap
Utazás
Cannes (FRA) - Sopron


Csátaljay Gábor, vezetőedző beszámolója:

A gyerekek fejlődése szempontjából nagyon fontosnak tartom, hogy minél több nemzetközi mérkőzést játsszanak, más országok kosárlabda kultúráját megismerjék, és különböző stílusokkal találkozzanak. Leszűrve a tanulságokat nem csak a gyerekek, de mi edzők is sokat tanulhatunk ezekből a mérkőzésekből. U14-es csapatunk szeptember eleje óta három nemzetközi tornán vett részt. Prágában öt, az EYBL soproni fordulójában négy, Spanyolországban szintén négy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk. Hat héten belül játszottunk például a Bayern München és az FC Barcelona u14-es csapatával is. Ezek a meccsek és a kísérő programok, városnézések rengeteg olyan élményt adnak a gyerekeknek, amire sokáig szívesen emlékeznek vissza.

Gironában három mérkőzést játszottunk. Az elsőn még érződött a hosszú utazás hatása. Rengeteg hibával játszottunk, egy nyerhető meccset veszítettünk el szoros végjátékban. Második mérkőzésünkön egy nagyon jó szerkezetű, technikailag képzett, gyors játékot játszó csapattal találkoztunk. Ezen a mérkőzésen hatalmasat küzdöttek a fiúk, erőn felül teljesítettek, végül hosszabbítás után egyetlen ponttal maradtunk alul. Harmadik ellenfelünk szerényebb játékerőt képviselt, így az addig kevesebbet játszók kaptak főszerepet.

Az FC Barcelona csapata más dimenzió volt, mint akikkel eddig találkoztunk. Ellenfelünk csapatösszeállítása egy olyan tudatos szelekció eredménye, amiről mi csak álmodhatunk. Magas, nyúlánk, gyors játékosok, akiken látszik, hogy magasságban és fizikálisan is rengeteget fognak még fejlődni. Egyszerű játékot játszottak, ami az egy-egy elleni játékra, a helyezkedésre, tolódásokra és a kiosztások utáni külső dobásokra épült. Ezeket viszont nagyon tudatosan, tökéletes technikával hajtották végre, ehhez párosult egy agresszív, kemény, letámadó védekezés. A vereség ellenére dicséret illeti a fiúkat! A mérkőzésen végig küzdöttek, a lehető legjobb teljesítményt próbálták kihozni magukból, eközben élvezték a mérkőzést és néhány nagyon ötletes, szép megoldásnak is örülhettünk.
 

Horváth József szakmai vezető beszámolója:

Nagy öröm számunkra, hogy az idei spanyol túránkon végre sikerült megmérkőznünk az FC Barcelona csapatával. Már nem először utazunk Spanyolországba, a soproni lányokkal (Soproni Darazsak Akadémia) már több éve visszajárunk Gironába. Ott a tavalyi évben már a fiúkkal is megmérkőztünk a helyi utánpótlás csapatokkal, ami ismerve a spanyol kosárlabda színvonalát nagy lehetőség egyesületünk számára, hogy felmérjük, hol tart Európa élvonala az utánpótlás kosárlabdában. Az idei évben sikerült összehozni az igazán "nagy durranást" is, hiszen Girona után Barcelonába utaztunk, ahol megmérkőztünk az FC Barcelona U14-es csapatával a Barcelona edzőközpontjában (JoanGamper).

Ezt a meccset nem volt egyszerű összehozni, én személy szerint már 6 éve járok az FC Barcelona központjába, ami hatalmas megtiszteltetés, és lehetőség is egyben.

Évente egyszer, kétszer töltök ott pár napot, ahol edzéseket, mérkőzéseket tudok nézni, nyilván a hosszú évek alatt többször felmerült, hogy valamikor csapattal is meglátogathatnánk az egyesületet, de ez eddig nem adatott meg.

Rendkívül megtisztelő érzés számomra, hogy egyáltalán beléphetek a világ egyik legjobb, legkomolyabb edzőközpontjába, hát még az, hogy már a portások, edzők is előre név szerint köszöntenek. Ezt a személyes jó kapcsolatot sikerült most mérkőzésre váltani, aminek őszintén mondom nagyon örülök, még akkor is, ha csak rövid ideig tudtunk "partiban" lenni a világ talán legjobbjaival.


A Soproni Sportiskola Egyesület U14-es spanyolországi kerete:

Csendes Péter
Meszlényi Róbert
Csátaljay Péter
Nyikos Barnabás
Woditsch Tamás
Pintér Gergő
Németh Áron
Iván Botond
Böröcz Martin
Pallag Adrián
Kulik Rajmund Junior
Holló Szilárd

Vezetőedző: Csátaljay Gábor
Edző, technikai vezető: Farkas Dávid
Szakmai vezető: Horváth József
Csapatvezető: dr. Szekeres Csaba

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus