Székely Norbert első képző kurzusa - folytatása következhet

Véget ért Székely Norbertnek, a soproni női kosárlabdacsapat korábbi sikeredzőjének, volt női szövetségi kapitánynak a kétszer egy hetes egyéni játékosképző kurzusa.

A szakember lapunk érdeklődésére elmondta, a résztvevők első visszajelzései alapján kifejezetten jól sikerült a kétszer egy hetes képzés. Úgy érzi, a munkát segítő erőnléti szakemberrel, Horváth Szabolccsal egyetemben sikerült tartalmas foglalkozásokat tartaniuk, és a résztvevők fejlődtek, sokat tudtak tanulni. Érdekes volt, hogy 7 és 16 év közötti gyerekek vettek rész a képzésen, s a szakember számára jó volt látni a folyamatokat, ahogy elsajátítanak a korosztályuknak megfelelő játékelemeket.

A nagy érdeklődés miatt valamivel több gyereket is foglalkoztattak, mint eredetileg tervezték, még Szegedről is érkezett kosaras palánta, de jöttek a fővárosból, valamint Győrből is.

Székely Norbert kifejtette: szülők is látogathatták, megnézhették a foglalkozásokat, akadt, aki egy nap két gyermekének mind a négy edzését végignézte. A szakember fontosnak tartotta, hogy lássák a szülők, hová is küldik, adják a gyerekeiket, hogy jó kezekben vannak.

A szakember maga is nagyon élvezte a gyerekekkel való foglalkozást, sok apró kis részsikert értek el velük. Az egyik fénypont az volt, amikor egy 7 esztendős kislány betalált a felnőtt kosárba...

Az egész atmoszféra, a hangulat miatt, s mert ez a fajta egyéni felkészítés eléggé gyerekcipőben jár a magyar kosárlabdában, Székely Norbert valószínűnek tartja, hogy hosszabb távon lesz folytatása e nagy sikerrel elindított nyári képző kurzusnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus