Szintet léphet a Vasas

A Vasas Akadémia vívta ki az élvonalbeli szereplés jogát a férfikosárlabda felnőttbajnokságában, amelynek legjelentősebb hozadéka a fiatalok magasabb szintű versenyeztetése lehet - erről nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak Sárosi Bulcsú vezetőedző.

Az utanpotlassport.hu interjúja:

A Vasas Akadémia nyerte meg az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokságot, megszerezve az élvonalbeli indulás jogát. A pasarétiek az OSE elleni, összesítésben 2-1-es sikerrel megkoronázták addig is kiváló szezonjukat, hiszen a Hepp-kupában, valamint a juniorok és a kadetek között sem volt náluk jobb, a serdülők között harmadikak lettek, és az U20-asok között elért hatodik helyezés miatt sem kell szégyenkezniük. Az NB I/B-s bajnokcsapatban is sok saját nevelésű fiatal kapott szerepet, akik sokat nyerhetnek a feljutással.

Hogy egészen pontosan mit is, arról Sárosi Bulcsú, a csapat vezetőedzője beszélt honlapunknak.

„A ránk jellemző furcsa kettősséggel – harmincon túli rutinos játékosok és húsz éven aluli fiatalok elegye alkotta a csapatunkat – az volt a célunk, hogy elősegítsük a saját nevelésű játékosaink fejlődését. Ha sikerül indulnunk az élvonalban, ugyanez marad a célunk, és megtartanánk az értékeinket. Nem szeretnénk szélnek ereszteni a társaságot, a bajnokcsapatra építenénk, de mivel az A csoport lényegesen erősebb, ki kell egészítenünk a keretet, hogy versenyképesek legyünk.”

A szakember szavai szerint változatlanul a fiatalabb és az idősebb játékosok egészséges elegyében hisznek. A lendület és a rutin kombinációja idén is nyerő párosnak bizonyult.

„Az élvonalbeli szereplés legfontosabb hozadéka, hogy a fiatalok még egy szinttel feljebb lépve folytatják a munkát. Amellett az A csoport U20-as bajnoksága is erősebb, így a közvetlen utánpótlásban is magasabb színvonalú mérkőzéseket játszhatunk. Bízunk benne, hogy az élvonalbeli indulás minden feltételét teljesítjük, mi mindenesetre arra készülünk, hogy ősztől a legjobbakkal kell felvennünk a versenyt. Akkor sem esünk kétségbe, ha a B csoportban maradunk, hiszen a munka minősége nem változik az akadémián.”

Forrás, Foto, Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus