Szolnok - Stellazzurra Roma együttműködés az utánpótlásban

A szolnokiak szerződést kötöttek a rómaiakkal, melynek értelmében a gyerekek és az edzők képzésében, a szakmai programok kidolgozásában, valamint a kiemelt tehetségek egyedi képzésében kapnak nagy segítséget a Stellazzurrától.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola facebook-oldaláról:

Fontos elhatározásra jutott a Szolnoki Sportcentrum, a Sportiskola fiú kosárlabda szakosztálya, hiszen a következő szezonban teljesíteni kívánják a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének akadémiai auditját. Ennek megfelelően első lépésként a 2017/2018-as szezonban immár az U18-as korosztályban is indít csapatot a Sportiskola. A Sportiskola valamennyi korosztályban kiemelt figyelmet fordít az egyéni képzésre mentális, fizikai és technikai területen egyaránt. Emellett nagyon fontos a nemzetközi megmérettetés, így az előttünk álló bajnoki évadban négy sportiskolás csapat is elindul a rangos EYBL-sorozatban.

A cél egy országszerte egyedülálló akadémia kialakítása. Ebben Európában az egyik legkiválóbb partnert találta meg a Szolnoki Sportiskola az Stellazzurra Roma Akadémia személyében. Az olasz sportiskola kiemelkedik a nemzetközi mezőnyben, a hazai kosárlabdabarátok rendszeresen láthatják munkájuk eredményét az év eleji székesfehérvári Szent István Kupákon, ahol rendszeres résztvevők, legutóbb a Real Madrid ellen csak nagyon szoros mérkőzésen kaptak ki a döntőben.

A szolnokiak szerződést is kötöttek a rómaiakkal, melynek értelmében a gyerekek és az edzők képzésében, a szakmai programok kidolgozásában, valamint a kiemelt tehetségek egyedi képzésében kapnak nagy segítséget a Stellazzurrától. Rendszeresen jönnek a jövőben a római akadémia szakemberei Szolnokra, ahol személyesen is segítenek pontosítani a munkát.

Tasnádi Zoltán (Szolnoki Sportiskola, kosárlabda szakosztály vezetője):

"A Sportiskolában szisztematikus munkát végzünk edző kollégáimmal immár hosszú évek óta. Fontosnak tartom, hogy nem eredményeket hajszolunk, hanem csapatot építünk és gyerekeket képzünk, ennek ellenére rendkívül örömteli, hogy az U16-os korosztállyal bezárólag a második legeredményesebb képzőműhely vagyunk Magyarországon, korosztályos válogatottakat adunk évek óta. Határozottan az akadémiai minősítés a célunk, s nem egy akarunk lenni az ország sok akadémiája közül, hanem egyedülálló képzést akarunk kialakítani, mely garantálja a fiatalok fejlődését. Ehhez szakembereink, a külföldi kapcsolataink adottak, gyerekeink egészségére pedig a MÁV Kórház legkiválóbb orvosai, szakemberei vigyáznak."

Giacomo Rossi (a Stellazzurra Kosárlabda Akadémia kosárlabda szakmai igazgatója):

"Számos alkalommal jártam már Magyarországon, látogatásaim során megismertem a szolnoki vezetőket és edzőket. Elkötelezettek vagyunk, hogy velük együtt tovább bővítsük kapcsolatainkat az akadémiai rendszer keretein belül. Ezt az együttműködést erősíti a tudat, hogy munkánkat javítandó számíthatunk a másik fél őszinte visszajelzéseire is. Remélhetőleg a közös munka még sok évig fog tartani és a megfelelő döntések meghozatalával a Stellazzura és a Szolnoki Sportiskola egyaránt előre fog lépni az európai kosárlabdában."

Forrás, Foto, Slide - Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus