Szombaton már elődöntőznek a tini lányok

Befejeződtek a csoportmérkőzések a 2. országos leány tini bajnokság nyolcas döntőjében. A második nap záró összecsapása volt a torna eddigi legjobb mérkőzése, Szombaton az alsóházi küzdelmek után jönnek az elődöntők

Soproni Darazsak Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 58-73 (19-17, 10-11, 15-23, 14-20)

A nyitó napon hosszabbításban diadalmaskodó kecskemétiek a négy közé jutás szempontjából nagyon fontos találkozót nyertek meg a tegnap a bajnok Csata ellen alulmaradó soproniakkal szemben. Az első félidő kiélezett, változatos, fordulatos volt, nagyot küzdött egymással a két akadémiai együttes, nem eresztették egymást a felek, váltott vezetéssel haladtak.

A második félidő elején az alföldiek bedobták, a kisalföldiek pedig kihagyták ziccereiket s büntetőiket, a harmadik negyed első felét 15-4-re nyerte a Kecskemét. A szakasz hajrájában új erőre kapott s 3 pontra feljött a Sopron, de ez a felzárkózás túl sokat kivett belőle, a negyed utolsó percét 7-1-re nyerve ismét elhúzott a Kecskemét. A záró szakasz elején még feljött 4 pontra a soproni csapat, de a kecskemétiek ismét újítottak, s a végjáték egyértelműen az övék volt.

Veres Judit (Sopron): - Sokat javult a játékunk a tegnapi napon nyújtott teljesítményünkhöz képest, várom a hasonló folytatást a lányoktól.

Gerebenné Bresák Zita (Kecskemét): - Gratulálok a lányoknak az újabb szép győzelemhez és a négy közé jutáshoz. Óriási szívvel akarattal, s jól is játszottak, felnőttek a feladathoz, országos döntőhöz méltó teljesítményt nyújtottak.

 

Csata DSE - Atomerőmű KSC Szekszárd 98-40 (35-11, 23-18, 23-5, 17-6)

A 4. percben 9-4-re vezetett a címvédő Csata, az első negyed második fele nagyon egyoldalú volt, sok labdát és könnyű kosarat szerzett a fővárosi csapat, s lényegében eldöntötte a meccset. A második sorok küzdelmét is az ekkor magassági fölényben lévő Csata kezdte jobban, de a félidő végén a tolnai leányzók is bemutattak jó néhány tetszetős, ügyes, és pontosan befejezett támadást.

A második félidő első felét 10-1-ra nyerte a fölényben lévő Csata, szünet után gyorsabb, pontosabb volt ellenfelénél, s amely az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy különbséggel nyert.

Zelenákné Wéber Krisztina (Csata): - Pontos védekezésünknek köszönhetően végig uraltuk, irányítottuk a mérkőzést, köszönjük a játékot a Szekszárd csapatának.

Stierné Jankovics Mária (Szekszárd): - Az esélytelenek nyugalmával, végig két ötöst szerepeltetve játszottunk, hogy mindenki egyforma időt töltsön a pályán, így próbálunk készülni, frissek maradni a délutáni mérkőzésre. Gratulálok a Csata csapatának és további sok sikert kívánok neki a tornán.


MVSI Aprómacik - NyFSE-NyKS A 51-37 (13-11, 9-8, 17-8, 12-10)

A csoport 3. helye volt a tét a két északkeleti együttes összecsapásán. Mindkét csapat játékosai érezték: megszerezhetik első győzelmüket a tornán, éppen ezért két határtalanul lelkes, de nagyon ideges társaság feszült egymásnak. Nagy iramú, de igen sok hibával tarkított játékot hozott az első negyed, amelyben ha szűken is, de végig a miskolciak vezettek. A második sorok küzdelme ha lehet még nagyobb volt, de a nagy rohanásba ekkor is sok hiba csúszott, továbbra is a miskolciak jártak valamivel előrébb.

Térfélcsere után a pontosabban játszó s dobó, kevesebb labdát eladó miskolci együttes fokozatosan elhúzott, s lényegében a harmadik negyedben el is döntötte a maga javára a kemény, küzdelmes találkozót.

Stefánné Hegedűs Zsuzsanna (Miskolc) : - A lányok teljesítették, amit előzetesen reméltünk tőlük, az évad során a Nyíregyháza egyszer sem tudott legyőzni minket. Szünet után feljavult a játékunk így sikerült megnyerni a küzdelmes mérkőzést.

Farkasinszki Gyuláné (Nyíregyháza): - Sajnos nem igazán voltunk itt fejben, gratulálok a Miskolcnak.


Vasas Akadémia-Török Flóris Törekvés SE 102-64 (30-7, 32-16, 15-24, 25-17)

Óriási iramban kezdődött a B-csoport döntője, mindkét csapat egészpályás letámadásos védekezést alkalmazott. A hatalmas rohanás közepette a Vasas jóval pontosabban játszott és dobott, mint sok labdát eladó riválisa. A találkozó mér lényegében ekkor eldőlt, de a második sorok küzdelmében is a hazaiak voltak egyértelműen jobbak. A Törekvés igen lelkesen, de sok hibával játszott.

Szünet után, talán, hogy már nagy volt a különbség, megnyugodtak a Törekvés játékosai. Több szemre is tetszetős, ügyes támadást vezettek a vendégek, és ezek közül sokat kosárral fejeztek be, a harmadik negyedben több pontot dobtak, mint az egész első félidőben. Ezzel együtt a Vasas biztos győzelmét nem fenyegette veszély, sőt a hazaiak a végén a 100 ponton is túljutottak.

Deák Éva (Vasas): - Az első félidőben nagyon nagy iramot diktáltunk, az akkor mutatott játékhoz gratulálok a csapatomnak. Szünet után ugyan kicsit ellaposodott a játék, de így is jó mérkőzést játszottunk.    

Szilaski Tamás (Törekvés): - Reálisan felmérve az erőviszonyokat ezen a mérkőzésen azoknak a játékosoknak adtunk lehetőséget, akik becsülettel végigdolgozták a szezont, de eddig kevesebb lehetőséget kaptak


Atomerőmű KSC Szekszárd - Soproni Darazsak 92-60 (29-22, 16-12, 29-17, 18-9)

Állva hagyta a Szekszárd a Sopront, a Darazsak 10-2 és időkérés után "kezdtek zümmögni". Fel is jöttek 4 pontra, de ez a jelek szerint túl sokat kivett a soproni játékosokból, jött egy hullámvölgy náluk, több a saját térfélen eladott labdával, a Szekszárd pedig köszönte szépen, egy 7-0-lal 10 pont fölé növelte előnyét. A negyed végén szinte minden támadásból kosár esett mindkét oldalon. 29-22 volt az első negyed végeredménye, a Miskolc-Nyíregyháza találkozón az első félidőé volt 22-19.

A második sorok küzdelmes 10 percet produkáltak, végig tartotta 10 pont körüli előnyét a Szekszárd.

A harmadik negyed közepéig ez nem változott, ekkor azonban kiderült: a délelőtti mérkőzések után a szekszárdi lányok maradtak frissebbek. Az utolsó 15 perc egyértelműen az övék volt, sokkal pontosabban játszottak és dobtak, a soproni lányoktól ekkor csupán felvillanásokra futotta.

Stierné Jankovics Mária: - Szerettünk volna visszavágni a soproniaknak az alapszakaszban elszenvedett vereségért, és nagyon örülök neki, hogy ez sikerült is, méghozzá jó játékkal. Sok sikert kívánok a Sopronnak a folytatásban, bár lehet, hogy újra találkozunk velük...

Veres Judit: - Gratulálok a szekszárdi csapatnak. A szünet után kiderült, hogy a mi játékosainkból sokkal több erőt vett ki a mi délelőtti meccsünk, mint a szekszárdi lányokból az övék.

 

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - Csata DSE 64-82 (21-18, 19-26, 13-20, 11-18)

Az A-csoport döntőjének elején érződött a tét okozta nyomás mindkét csapaton, a 4. percben 2-2 volt az állás. A kecskemétiek nyugodtak meg hamarabb, és elsősorban Révész egészen extra egyéni teljesítménye jóvoltából előnyhöz jutottak. Sőt, amikor a negyed hajrájában társai is besegítettek a pontszerzésbe, volt már 6 pont is az alföldi akadémisták előnye. Sokkal nyugodtabb volt a Kecskemét, a címvédő csapat játékosain érződött, hogy bizony az esélyesség terhe nyomasztja őket. Azért 3 pontra feljöttek a negyed végére.

Ez a második negyed elején sem változott, ekkor egységes csapatmunkával tartották, sőt a szakasz közepén 7 pontosra növelték előnyüket. A görcsösen kosarazó, sok büntetőt hibázó Csata minden felzárkózási kísérletét visszaverték az ügyesen s a szó jó értelmében véve gátlástalanul kosarazó kecskemétiek. A negyed hajrájában Bakos a Kecskemét egyik meghatározó játékosa  kipontozódott. A félidő végén már meg-megremegtek a kecskeméti kezek a büntetőknél. A félidő utolsó percében egy kosár plusz büntetős akcióval, majd két könnyű indításos kosárral bemutatott 7-0-s rohammal fordított a címvédő.

A Csata szünet után sem nyugodott meg, a kecskemétieken viszont kezdett érződni a fáradtság. Kevés volt a kosár, a Csata az ekkor tarthatatlan Horváth vezérletével tartotta pár pontos előnyét. Ez annak is köszönhető volt, hogy a kecskemétiek ekkor igen sok büntetőt elhibáztak. A szakasz hajrájában Horváth kipontozódott. Ez azonban meglepő módon a kecskemétieket zavarta meg, s a Csata Angyalnak a nevéhez méltó nyugalommal szerzett kosaraival a negyed végére 10 pont fölé növelte előnyét.

A szívós kecskeméti csapat nem adta továbbra sem olcsón a bőrét, nem tágított, néhány bravúros egyéni megmozdulásnak köszönhetően a 10 pontos lélektani határ környékén tartotta hátrányát. A 35. perc környékén fogyott el végleg a "szufla" az alföldieknél, a végjátékban is remekül dobó Angyalnak a 38. percben dobott triplája adta meg a kegyelemdöfést nekik.

Összességében a torna eddig messze legszínvonalasabb mérkőzésén a végére azért a címvédő felőrölte ellenfele ellenállását, s a papírformát érvényre juttatva biztosan nyert, ám a felszabadultan, s jól játszó kecskeméti lányok ellen nagyon meg kellett küzdenie ezért a (csoport)győzelemért.

Gerebenné Bresák Zita: - Harmincöt percig remekül tartottuk magunkat, a végére elfáradtunk, de elkeseredésre semmi ok, hiszen egy remek mérkőzést játszottunk a végén távolról jól dobó Csatának, amelynek gratulálok.

Zelenákné Wéber Krisztina: - Nagyon rossz védekezéssel, gyenge játékvezetés mellett küzdöttük ki a győzelmet, köszönjük a játékot a Kecskemétnek.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus