Tornát nyert Szlovákiában az U16-os Budapest válogatott

Szlovákiában négycsapatos tornát nyert az U16-os Budapest válogatott - a csapat vezetőedzője, Gál László számolt be az eseményekről.

Gál László, az U16-os Budapest válogatott vezetőedzőjének beszámolója:

1. nap

MBA Prievidza 2000 - Budapest válogatott U16 71-88
Legjobb dobók: Garamvölgyi 21, Bencsik 12, Harsányi 11, Schiller 9.

MBA Prievidza 1999 – Budapest válogatott U16 62-86
Legjobb dobók: Garamvölgyi 14, Bencsik 14, Schiller 14.

A BKSZ szervezésében idén összehívott U16-os Budapest válogatott csapatával az első néhány hónapos ismerkedési és felkészülési időszak lezárásaként a szlovákia MBA Prievidza klubja által szervezett tornán vettünk részt. Már az első benyomások is bíztatóak voltak a szervezést illetően, a Prievidza egy jól működő kosárlabda műhely, ahol többek között idén a felnőtt csapat és a 2001-es születésüek is országos bajnokok lettek. Szombaton két mérkőzést játszottunk, és mindkét csata végeredménye számunkra kedvezően alakult. A találkozók végig gyors tempóban és szoros eredménnyel zajlottak - általában a meccsek végére mindig jól összeállt a támadásunk, igazi kihívásokat a védekezésbeli finomhangolások jelentettek a játékosok számára. Az első nap után elmondhattuk, hogy hasznos és tanulságos mérkőzéseken voltunk túl.

2. nap

Budapest válogatott U16 – TJ Schumperk (cseh) 56-67
Legjobb dobók: Bencsik 15, Schiller 12, Garamvölgyi 9.

Vasárnap a 2-3 db magas és erős, 1998-as születésű játékossal felálló cseh csapattal, a Schumperkkel játszottunk. Ellenfelünk végig(!) egy csodálatos 3-2-es zónával boldogított minket, edzőket. Ennek feltörése számos fejvakarást okozott számunkra, mivel a két év korkülönbség fizikálisan is sokat jelentett ellenfelünknek. Mi is egy újfajta védekezést próbáltunk, de ez pontos gyakorlás hiányában eléggé foghíjasan működött. A félidőre jelentős, 20 pontos hátrányba kerültünk. A második félidőre újabb és újabb védekezéseket kipróbálva lassan közelítettük ellenfelünket, de utolérni már nem sikerült. Végül 11 ponttal maradtunk alul, ami azt jelentette, hogy a körbeverésben 1, azaz egy ponttal jobbak maradtunk, és így elhoztuk az aranyérmet és a trófeát.

Összefoglalva jó és hasznos meccseket játszottunk, és azt gondoljuk, hogy sokat tanultak és tapasztaltak játékosaink is. A torna kiváló lezárása volt ennek a néhány hónapos közös időszaknak.
 

A keret

Vasas: Bencsik Barnabás, Bulyáki Soma, Kelenföldi Domonkos, Schiller Levente, Garamvölgyi Dániel
MAFC: Armaghani Ármin, Bartos Bálint, Pataki Levente, Harsányi András, Lukács Döme
Honvéd: Lengyel Majs, Baranyai Péter

Vezetőedző: Gál László (MAFC)
Edzők: Bosnyák Jácint (Vasas), Világos András (MAFC)
 

A torna MVP-je: Bencsik Barnabás (Vasas)

Az All-star csapat tagja: Garamvölgyi Dániel (Vasas)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus