U14-es világbajnokságot szervez az NBA

Lány és fiú vonalon is 16-16 csapat méri össze tudását, 1-1 együttes Európából fog kikerülni.

Az NBA tegnap magyar idő szerint este bejelentette, hogy Jr. NBA World Championships néven U14-es világbajnokságot rendeznek Orlandóban, 2018. augusztus 7-12. között.

Az eseményen 16-16 fiú és lány együttes vesz majd részt. Nyolc USA-beli régió (Central, Mid-Atlantic, Midwest, Northeast, Northwest, South, Southeast és West) mellett nyolc Egyesült Államokon kívüli térség (Afrika és Közel-Kelet, Csendes-óceánia, Kanada, Kína, Európa, India, Mexikó és Dél-Amerika) is ad majd 1-1 lány és fiú csapatot, tehát Európából is kikerülhet egy-egy gárda, amely lehet akár magyar is.

A tornán is külön USA és külön "nemzetközi" ág lesz, a kettő győztese csap majd össze az augusztus 12-i fináléban.

A játékosok nemcsak egymás ellen mérettethetik meg magukat, hanem lesznek különböző programok is, amelyeken például a megfelelően végzett edzésről, illetve a biztonságos játékról is szó lesz többek között, de az NBA Cares jótékonysági szervezet közösségi programjaiban is részt vesznek majd a fiatalok.

Az U14-es vb két nagykövete a háromszoros NBA bajnok Dwyane Wade és WNBA-bajnok Candace Parker lesznek, ők jelen is lesznek majd az eseményen.

A selejtezők 2018 tavaszán lesznek Amerikában, a többi helyről egyelőre nincs info. Jelentkezni még nem lehet, de a jrnbawc.nba.com oldalon fel lehet iratkozni egy hírlevélre, és ebben az esetben azonnal értesítenek, ha elindult ez a procedúra is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus