U17-es EYBL: Tornát nyert a Megyeri Tigrisek

Lengyelországban rendezték az U17-es EYBL soros fordulóját - három magyar csapat is részt vett az eseményen. 

Az utanpotlassport.hu beszámolója:

A Megyeri Tigrisek a Rátgéber Akadémiával és a Szentesi Kosársulival közös együttese valamennyi mérkőzését megnyerte az U17-es Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) Łódźban megrendezett fordulójában. A Szedeák egyszer győzött, a Budapesti Honvéd nyeretlenül tért haza Lengyelországból.

Három magyar fiúcsapat – a Budapesti Honvéd, a Megyeri Tigrisek és a Szedeák – részvételével rendezték meg az U17-es Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) első tornáját a lengyelországi Łódźban. Érdekesség, hogy a Megyeri Tigrisek a Rátgéber Akadémiával és a Szentesi Kosársulival közös csapatot indított. Az ellenfél a macedón KK Feniksz, az olasz Lido di Roma, az észt TTU BA, a lengyel Cracovia, illetve a házigazda Łódź, valamint a szlovák Inter Bratislava volt.

A legjobban a három csapatból összeálló Megyeri Tigrisek szerepelt, amely valamennyi mérkőzését megnyerte. Méghozzá meglehetősen magabiztosan, a legszűkebb győzelmük is tizennyolc pontos volt. A házigazdát 76-58-ra, a Cracoviát 63-42-re verték, a pozsonyiakat 107-45-re ütötték ki, végül a Honvédot is felülmúlták 72-53-ra.

Az ellenpólus éppen a piros-fehér alakulat volt, a Honvéd nyeretlenül tért haza Lengyelországból. A Cracovia szoros mérkőzésen győzött 56-49-re, a TTU BA azonban már 82-45-re verte a Tüzér utcaiakat. A Feniksz 79-62-re bizonyult jobbnak.

A Honvédhoz hasonlóan a Szedeák is három vereséggel nyitott. A TTU BA 87-67-re, a Feniksz 88-66-ra, a Roma 90-57-re bizonyult jobbnak. Az utolsó körben aztán a szegediek megtörték a sormintát, és 77-68-ra nyertek a pozsonyiak ellen, Varga Ákos szenzációs dupla-duplájának – 32 pont, 18 lepattanó – is köszönhetően.

A csapatok január 27-29-én Szegeden folytatják a küzdelmet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus