U18: Antóni és társai triplaesővel nyertek

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos sikert aratott az U18-as fiú válogatott a szófiai B-divíziós Európa-bajnokságon. Antóni Csanád vezetésével a magyarok két vállra fektették a tegnap győzelemmel kezdő luxemburgiakat.

U18-as fiú Európa-bajnokság, B-divízió, B-csoport, 2. játéknap - 2014. július 25.

Magyarország (1-1) - Luxemburg (1-1) 60-57 (17-10, 7-22, 24-13, 11-12)

Magyarország: Kovács 0, Antóni 24/18, Hódi 9/6, Andrássy , Bagó 2.

Csere: Popgyákunik 6, Pongó 3/3, Filipovics 3, Szabó 7/6, Peringer 0, Krivacsevics 2  Vezetőedző: Horváth Imre.

Luxemburg legjobb dobói: Vujakovics 20/6, Heuschlilng 11/6, Fisher 10

A találkozó részletes statisztikája erre a linkre kattintva megtekinthető.

Nagyon jól indult számunkra a mérkőzés. Fishert gyorsan kispadra ültettük, mivel két személyi hiba állt a neve mellett. Hódi vezetésével pedig 7-2-re vezetett a magyar csapat a negyed derekán. Ellenfelünk próbált zárkózni, de a játékrész végén még épp időben érkezett Hódi hárompontosa. Megnyugtató, hét egységnyi fórral vonulhattunk rövid szünetre. (17-10)

A folytatás sajnos rosszul alakult a fiaink számára. Krivacsevics és Andrássy pontjai ugyan még az előny megtartásához elegendőnek bizonyultak, de a negyed második fele teljes mértékben a luxemburgiaké volt. 17 mezőnykísérletünkből mindösszesen két ziccert sikerült értékesíteni, 9 elhibázott hárompontos mellett. Így a nyitó játékrész utáni előnyünk nyolc pontos hátrányba fordult át. (24-32)

Fisher hátán cipelte a miniállam csapatát, s a különbség már két számjegyűre duzzadt. Ekkor azonban következtek Antóni Csanád pillanatai. A paksi játékos 83 másodperc alatt három hárompontost süllyesztett el az ellenfél gyűrűjében, a negyed feléhez érkezve két pontra csökkentette a korábban már tetemesnek tűnő hátrányt. (35-37) Átkerült hozzánk a momentum, s Fisher teljesen egyedül maradt az ellenfélnél. A játékrész végéig további triplák érkeztek Pongótól, Szabótól, így előnyről várhatták fiaink az záró etapot. (49-45)

Szinte teljesen el is feledtük a második negyed rossz dobóformáját, a padról beszálló Popgyákunik tempója után már hat pontnál járt, Antóni pedig beemelte ötödik hárompontosát, hat perccel a lefújás előtt hat ponttal vezettünk. (54-48) A luxemburgiak is próbálkoztak kintről, de Vujakovics elhibázott triplájára Antóni arról a helyről, büntetett, ahonnan bő egy fél perccel korábban betalált. Időt kért az ellenfél. (57-48) Sokat szigorított védekezésén az ellenfél, nem tudtuk dobással befejezni a támadásainkat. Két perccel a lefújás előtt, öt pontos magyar vezetésnél időt kért Horváth Imre. Tíz másodperccel a lefújás előtt az egyenlítésért támadhatott Luxemburg, ám a sokat Vujakovics elhibázta a közeli dobást, ami után sportszerűtlen hibát vétett, eldőlt, hogy a magyarok nyerik a mérkőzést.

Bár a találkozó vége nem sikerült a legjobban, mivel mindössze három pontot szereztünk az utolsó öt percben, így is kitartott fiaink előnye, akik ezzel megszerezték első győzelmüket az Európa-bajnokságon.

A statisztikát böngészve szembeötlő, hogy a 24 eladott labdánk mellett 17 labdaeladásba hajszoltuk a luxemburgiakat. A tegnapi dobószázalékon némileg sikerült javítani, ám nem szabad elfelejteni, hogy a fordításhoz szükségeltetett az a szőnyegbombázást, amit Antóni vezetésével hajtott végre a csapat a harmadik negyedben. Továbbá figyelemreméltó, hogy míg a magyar kispad 21 pontot tett hozzá a csapat teljesítményéhez, addig az ellenfélnél nem érkezett pont a cserejátékosoktól.

A magyar csapat holnap, magyar idő szerint 10 óra 30 perctől Hollandiával találkozik, akik ma szabadnaposok voltak, tegnap pedig a ma legyőzőtt Luxemburgtól kaptak ki nagyon simán. Egy újabb győzelemmel hatalmas lépést tenne válogatottunk a továbbjutás felé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus