U20: Folytatás a pihenőnap után

A vasárnapi szünnapot követően hétfőn a Románia elleni mérkőzéssel folytatja szereplését a leány U20-as magyar válogatott a B-divíziós Európa-bajnokságon.

Három mérkőzést követően 2-1-es mérleggel várhatja a hétfői folytatást a kontinensviadalon a Gáll Tamás vezette U20-as leány válogatott. A mieinkre az első három játéknap után ráfért egy kis pihenés vasárnap. A nap egy része nyugodtan mondhatjuk, hogy Romániával „telt”, hiszen egyrészt keleti szomszédunk következik a 4. fordulóban, másrészt, mint ismert, a 2015-ös felnőtt Európa-bajnokságnak a két ország közösen ad majd otthont. Ennek jegyében kicsit már az utánpótlás is ezt reklámozta, hiszen a két húsz éven aluli csapat játékosai, valamint a stáb közösen töltötte a nap egy részét. Emellett persze akadt még egy fontos feladata a mieinknek: kiszurkolni az U17-es lányoknak a világbajnoki bronzérmet – sikerrel tették!

Visszatérve az első három napra: a nyitónapon az A-divíziótól a mieinkhez hasonlóan tavaly búcsúzó német válogatott 79-71-re győzött, s bár a magyar csapat nem kevesebb mint 22 eladott labdára késztette Németországot, a halvány mezőny- és főleg büntetőszázalék miatt nem sikerült győzni. A második napon átszakadt a gát és egy kiváló második félidővel megvertük Portugáliát. Szombaton aztán igazi „klasszikust” játszottunk Bosznia-Hercegovina ellen, hiszen egy rendkívül hullámzó meccsen, hosszabbítás után  múltuk felül ellenfelünket – a fárasztó meccs után valóban ráfért a mieinkre a vasárnap pihenő.

Már csak azért is, mert hétfőtől újabb három napos etap veszi kezdetét. A „lebontást” nézve az előzetes várakozások szerint két elméletileg könnyebb és egy kifejezetten nehéz összecsapás vár Szamosiékra. Hétfőn 19:30-kor az a Románia következik, amely mindhárom meccset elveszítette. Előbb Portugáliától 37, majd a bosnyákoktól 59 ponttal maradtak alul, ezek után kisebb meglepetésre szombaton csupán 61-42-re kaptak ki a jóval esélyesebb litvánoktól. 

Attól a Litvániától, amellyel kedden 15 órakor csapnak össze a mieink. Litvánia a németekhez és a magyar csapathoz hasonlóan tavaly búcsúzott az A-divíziótól – céljuk egyértelműen nekik is a visszajutás. Szerdán 10:30-kor a felkészülés során egyszer már 77-54-re legyőzött, eddig nyeretlen Izrael következik.

Fotó: MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus