U20-as fiúk: nincs helyezésbeli cél

Az U20-as Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornán, Olaszországban remekül szerepelt a magyar válogatott, a július 8-án rajtoló Eb előtt pedig Székesfehérváron edzőtáboroznak a fiúk. Váradi Attilát, a gárda szövetségi kapitányát kérdeztük.

Milyen volt az olaszországi torna? Az eredményeket tudjuk, azok kifejezetten jók…

Erős mezőny volt, A-divíziós csapatok ellen küzdöttünk és valóban sikerült viszonylag jól szerepelnünk. Azt tudni kell, hogy ez nem Európa-bajnokság volt, csupán egy felkészülési torna, ahol az erősségeinket és a gyengéinket tapasztalhattuk meg, de a helyén kell kezelni. Nem az eredmény volt az elsődleges, hanem a felkészülés és ezzel nem csak mi voltunk így, hanem a többi csapat is. Persze ettől függetlenül a győzelem az győzelem, voltak biztató jelek, az egész hozzáállásunk, a küzdőszellem nagyon rendben volt.

Miken kell javítani még a tornáig?

Nagyjából mindenen kell javítani, sosem lehetünk elégedettek. A védekezésünket ki tudom emelni pozitív oldalon, az kisebb rövidzárlatoktól eltekintve nagyjából rendben volt, de ezzel is kell foglalkoznunk. A támadójátékunk még nem igazán állt össze, de ehhez több idő kell, mire egy csapat összecsiszolódik és folyamatos a játék, az nem megy egyik pillanatról a másikra. De az edzőtáborban összességében a csapatjátékunkon dolgozunk kompletten, mindenen igyekszünk fejleszteni.

Egyénileg várható valakitől robbantás?

Határozott nem a válaszom és nem azért, mert nincs olyan tehetségünk, aki képes lenne rá. Ez csapatjáték, azt, hogy ki, mikor, mit vállal, milyen játék jön ki rá, az mindig függ az adott helyzettől, az ellenfél gyengéitől és erősségeitől. A statisztikai lappal nem foglalkozunk, pláne nem azzal, hogy ki mennyi pontot szerzett – ezen kívül van jópár olyan dolog, ami fontos. Úgy gondolom, hogy ha azokban a dolgokban, amik a statisztikákban nem mutathatók ki, jók leszünk, akkor a mutatóink is jók lesznek és jó eredményt érhetünk el.

Mik lehetnek a célok az Eb-n, mik az elvárások?

Mi újoncok vagyunk ebben a csoportban, vannak akik ellen már játszottunk, de van, aki ellen még nem léptünk pályára. Az biztos, hogy itt már csak erős csapatok vannak és bár a torna résztvevői közül vertünk meg csapatot Olaszországban, igazából nincs célunk a helyezést illetően, én annyit várok, hogy a mi képességeinkhez, rutinunkhoz mérten jól teljesítsünk, hozzuk ki magunkból a maximumot és ne legyen keserű a szánk íze, amikor hazajövünk. Hétfőn repülünk, aztán meglátjuk…

fotó és slide: Horváth Orsolya

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus