U21/23: A Falco és a Honvéd jutott a döntőbe!

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság debreceni fináléjának második játéknapján már kevesebb meglepetés született, érdekesség viszont volt bőven

Elődöntők:

Bp. Honvéd - Nyíregyházi Sportcentrum Marso NYKK 63 - 61

A negyeddöntőben az Alba legyőzésével már egy komoly meglepetést szerző Robert Kwame-ék (21 pont, 9/13 mezőnyből, 6 lepattanó, 4 gólpassz) hiába, hogy csak másodikak lettek a B-csoport keleti tömrülésében, itt a döntőig meneteltek, miután a Kósa (22 pont, 6 lepattanó), Czura (13 pont, 5 szerzett labda), Molnár (14 pont, 9 kiharcolt fault) fémjelezte szabolcsiak a hajrában nem tudtak már eléggé koncentrálni. A Honvédnál Kwame duplájával sikerült fordítani, majd Sinkovits büntetője volt az utolsó pont, miután a rossz dobóformát kifogó Molnár Marcell (3/19) elhibázta a potenciális egyenlítő közelit. A fővárosiaknál abszolút nyerőember volt a dupla duplázó Teremy Zsombor (12 pont, 14 lepattanó, 3 gólpassz) és a támadásban tovább javuló Stefán Dávid (16 pont, 6 lepatanó) is.

Falco Trend-Optika KC Szombathely - Naturtex-SZTE Szedeák 72 - 47

Nem sok kérdést hagyott a végjátékra a Perl és Váradi nélkül is első számú favoritnak tekinthető Falco, mely az első napon még nem játszatott Hódi Patrikot (9 pont, 12 perc alatt) most már bevethette. A 19-et szóró Révész Ádámon kívül mindenkit jól hatástalanított a szombathelyi had a szegedi kulcsemberek nélkül, ráadásul Bognár Kristóf (17 pont, 13 lepattanó, 2 blokk) szépen dominált a palánkok alatt, Simon Kristóf (14 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) pedig elsőrangúan mozgatta a vasiakat, akik így a Honvéd ellen vívhatják a mai döntőt.

Az 5-8. helyekért:

Alba Fehérvár - MKB Euroleasing Vasas 78 - 75

A fehérváriak a felnőtt gárdához visszaengedett Kovács Ádám távollétében is legyűrték az érthetően csalódott Vasast, mely az U18-as döntőre készülő Chekina Munangát nem vetette már be ezen a találkozón. A hajrában Fekete Viktor (10 pont, 3 gólpassz) révén még lett volna esélye a meccs megmentésére a pasaréti alakulatnak, ám Fülöp Bence jól zavart, a 19-19 pontos Czirbus - Kusonics páros pedig támadásban hozta azt az extrát, amivel sikerült megszereznie a becsületgyőzelmet az A-csoportos alapszakasz-győztesnek. Tóth Károly és Sárosi Bulcsú tanítványai legalább annak örülhettek, hogy a kosárlabda-karrier tekintetben mélyről visszakapaszkodó Fülöp Botond (19 pont, 6 lepattanó 15 perc alatt) áttörést sejtető produkciója végre megvolt.

DEAC - MTK Törökbálint 107 - 60

Ilyen szinten gyakorlatilag sosem tapasztalt, 38-1-es negyeddel kezdtek a meglepő vereségük után hazai környezetben a mezőnyből picit kilógó MTK-n minden "dühüket" kitöltő debreceniek, 41-1-nél így lényegében el is dőlt a mérkőzés, a 15 triplát értékesítő és 35(!!!) gólpasszt kiosztó Nagy Botondék szó szerint totális kosárlabdát bemutatva szolgálták ki közönségüket és mehetnek vasárnap az 5. helyért az Alba Fehérvár ellen - érdekesség, hogy a legtöbben ezt a párosítást a döntőben tudták volna elképzelni.

A záró nap programja:

2015. április 12. vasárnap

12:00 MKB-Euroleasing Vasas – MTK Törökbálint - a 7. helyért
14:00 Alba Fehérvár – DEAC - az 5. helyért.
16:00 Nyíregyházi Sportcentrum Marso NYKK – Naturtex-SZTE-Szedeák - a 3. helyért
18:00 Budapesti Honvéd – Falco-Trend Optika KC Szombathely - a döntőben

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus