Újabb rangos utánpótlástorna Székesfehérváron

Az Olimpiai Reménységek Versenye után újabb rangos tornát rendeznek Székesfehérváron a fiataloknak - ezúttal az U14-es korosztálynak.
 

A szekesfehervar.hu beszámolója a hétvégi eseményről:

Újabb rangos kosárlabda-tornát rendeznek a Vodafone Sportcentrumban. A karácsonyi válogatott esemény után ezúttal a 14 évesek európai klubtornája, az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga selejtező körében érkeznek magasan jegyzett csapatok Fehérvárra. Pénteken és vasárnap a sportcsarnok, szombaton a Tóvárosi iskola felújított tornaterme ad otthont a meccseknek.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U14-es korosztálya az előző években itthon kenguru- és gyermek-bajnokságot is nyert, most pedig egy erős nemzetközi mezőnyben méretteti meg magát, hazai pályán. Az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga selejtező tornája színvonalas meccseket ígér. Mészáros Attila alpolgármester emlékeztetett rá, hogy már nem először látunk jó csapatokat az elmúlt időszakban Fehérváron. "Legutóbb a válogatott mérkőzéseit láthattuk, most pedig klubszinten is megmutathatjuk magunkat. Bízom benne, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak és szakmai sikerrel is zárhatjuk a versenyt. Létesítmény-fejlesztési koncepciónk célja éppen az volt, hogy a csarnok mellett például a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében is rendezhessünk ilyen eseményeket" - mondta az alpolgármester.

Matus Gábor, a torna igazgatója elmondta, hogy évek óta működik az európai liga, amelyhez most a fehérvári akadémia is csatlakozik. "Ez egybevág az itteni elképzelésekkel, hiszen ez a korosztály a nemzetközi élvonallal találkozva tanulhat, fejlődhet. Reméljük, helytállnak a mieink, és a továbbiakban is rendezhetünk hasonló eseményeket. A Tóvárosi Általános Iskolában és a Vodafone Sportcenrtumban zajlanak majd a mérkőzéseket."

Dávid Kornél, a házigazda akadémia névadója kiemelte, nagyon sokat jelent a fiatalok számára a nemzetközi tapasztalat. "Az ilyen tornák megrendezéséhez megfelelő feltételek is kellenek, ebben óriási szerepe van a városnak, amely nemcsak a sportcsarnokot, hanem általános iskolákat is alkalmassá tesz hasonló mérkőzések rendezésére. Ezzel az iskolákban is fel tudjuk hívni a figyelmet rá, milyen fontos a mozgás és a kosárlabda. Szakembereink és játékosaink sokat tanulhatnak a külföldi ellenfelektől, akikkel igyekszünk lépést tartani."

A tornán résztvevő csapatok: Cibona Zagreb, Alba Berlin, Stellazure Roma, UKS Praha, KK Flash Beograd, Vasas Akadémia, Honvéd, Szolnoki Olaj, Dávid Kornél Akadémia. A fehérvári tornát az európai liga keretében még egy szolnoki követi majd - a két legjobb csapat jut tovább a rigai döntőbe. A fehérvári körben január 16-18-ig tizennyolc mérkőzést rendeznek, a belépés az szurkolóknak ingyenes.

Forrás - szekesfehervar.hu
Foto, Slide - davidkornelakademia.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus