Valmierában a továbbjutásért

Az U20-as Budapest válogatott a harmadik EYBL-tornáján vesz részt a lettországi Valmierában.

Az utanpotlassport.hu interjújra Sárosi Bulcsúval, az U20-as Budapest Válogatott vezetőedzőjével:

Az U20-as Budapest válogatott a harmadik EYBL-tornáján vesz részt a lettországi Valmierában csütörtöktől vasárnapig. Sárosi Bulcsú együttese az eddigi fordulókban jól szerepelt, hét győzelemmel és három vereséggel a hatodik helyen áll a tizenhét csapatos mezőnyben.

„A célunk nem más, mint hogy bejussunk a sorozat döntőjébe. Ahhoz mind az öt mérkőzésünket meg kellene nyernünk, esetleg egy vereség még beleférhet – mondja honlapunknak a csapat edzője. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a riválisaink egy héttel később egymás ellen játszanak, de a továbbjutásunkhoz az is kell, hogy a másik csoportban boruljon a papírforma.”

A felkészülés a korábbi tornák előtt sem volt ideális, ezúttal azonban csupán néhány közös edzésre futotta a lettországi utazás előtt szűkre szabott időből.

„A szokottnál is kevesebbet tudtunk készülni a sűrű bajnoki program miatt, ráadásul némileg tartalékosan utazunk el Lettországba. A felnőttbajnokság alapszakasza a végéhez közelít, a kluboknak egyre nagyobb szükségük van az U20-as játékosokra. Ezt tudomásul kell vennünk, a jelenlegi kerettel is minden megteszünk a jó szereplésért.”

A Budapest válogatott a lett BC Ventspils, Valmieras BSS és BS Riga, az észt Tallin Kalev és a fehérorosz Olimp 96 együttesével csap össze a négynapos rendezvényen.

„Az öt ellenfelünk közül három egyforma játékerőt képvisel, ketten pedig kicsit gyengébbnek tűnnek náluk az eddigi eredmények alapján. Nem megoldhatatlan feladat a száz százalék, a hiányzóink ellenére sem.”

A torna részletes programja megtalálható az EYBL honlapján.

Forrás - utanpotlassport.hu
 

Sajnos egyébként az első találkozóját ma délelőtt elvesztette a csapat, 62-52-re kikaptak a BC Ventspilstől. Az eredményeket ezen a linken tudjátok majd megnézni.

A további program:

Február 26., péntek
Valmieras BSS - U20-as Budapest Válogatott (17:30)

Február 27., szombat
U20-as Budapest Válogatott - BC Tallin Kalev (10:00)
U20-as Budapest Válogatott - BS Riga (15:30)

Február 28., vasárnap
U20-as Budapest Válogatott - Olimp 97 (08:00)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus