Változások a MEFOB kiírásában

Nagy sikere volt az előző évadban a korábbiakhoz képest új rendszerű egyetemi és főiskolai bajnokságnak (MEFOB). Ezt az is jól mutatja, hogy szemben a tavalyi kiírással, amikor összesen 20 csapat nevezett, most 25 együttes kezdi meg a küzdelmeket
 
Jelentős, 50%-os a létszámemelkedés a hölgyeknél. A női mezőnyben az előző kiírásban mindössze 8 csapat szerepelt, most egy tucat felsőoktatási intézmény csapata vág neki az egyetemi bajnokságnak. Az összes tavalyi induló a most kezdődő sorozatban is rajthoz áll, s négy új, "elsőbálozó" hölgykoszorút is köszönthetünk, az ELTE-BEAC-ot, az UNI Győrt, a veszprémi Pannon Egyetemet, valamint a szombathelyi női együttest.
 
A csoportbeosztás:
Keleti csoport: DEAC, MEAFC, Nyíregyházi Főiskola, Közgáz SC és DSK, NKE SE, USC Szeged.
Nyugati csoport: PTE-PEAC, ELTE-BEAC, TFSE, Szechenyi Egyetem Győr, Pannon Egyetem-Petőfi SE, Szombathelyi ESE.


A férfiak mezőnyében a tavalyi 12 csapattal szemben a mostani kiírásban 13 együttes indul. Az előző évadban pályára lépő csapatok közül most nem nevezett a SOTE, a Gödöllő és a Szolnoki Főiskola, ám a 3 távolmaradó együttes helyére ugyanakkor 4 új szereplő jelentkezett: a Testnevelési Egyetem, a Debreceni Medikus, a Győri Széchenyi Egyetem, valamint a Nemzeti Közigazgatási Egyetem csapata. Érdekesség, hogy Debrecenből két csapat is benevezett a bajnokságba.

A csoportbeosztás:

Keleti csoport: Debreceni EAC, Debreceni Medikus, MEAFC, Nyíregyházi Főiskola, Közgáz SC és DSK, NKE SE, USC Szeged.
Nyugati csoport: ELTE-BEAC, TFSE, Széchenyi Egyetem Győr, Soproni MAFC-NYME, Szombathelyi ESE, Veszprémi ESC
 
Mind a hölgyeknél, mind pedig az uraknál az 1-4. helyezettek jutnak tovább, s keresztbe játszással, oda-visszavágós kupa-rendszerben döntik el a csapatok, mely négy gárda jut a tervek szerint április végén rendezendő négyesdöntőbe.
Foto - www.mefs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus