Vasas - Sopron döntőt rendeznek az U16-os döntőben

A Vasas és a házigazda Sopron játszik majd az U16-os fiú országos bajnokság döntőjében - a bronzért a Szombathely és a Honvéd küzdhet meg.

A csütörtökön kezdődött U16-os országos döntő A-csoportjában a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia, a Szolnoki VSI, a Vasas Akadémia/A, illetve a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A szerepelt. Az első napon mindössze két mérkőzést játszottak. A Szombathely úgy győzte le a Nyíregyházát, hogy az utolsó perc előtt még 73-66-ra a kelet-magyarországi együttes vezetett, aztán többek között a 27/24-ig jutó Dancsecs András két triplájával fordított SZoKA és 74-73-ra.

A Vasas 80-71-re múlta felül a Szolnokot, majd verte másnap 19 ponttal a Szombathelyt és 77-84-re a Nyíregyházát is, így nyerték a csoportot. A Nyíregyháza az első pénteki meccsen verte a szolnokiakat, akik később a Szombathelytől is kikaptak 56-54-re - itt azért akkora izgalmak nem voltak, mint a csoport legelső találkozóján, a SZoKa a végjátékban végig nagyobb előny birtokában volt.

Az A csoport mérkőzései:

Nyíregyházi Sportcentrum KA/A - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia   73-74
Vasas Akadémia/A - Szolnoki VSI   80-71
Szolnoki VSI - Nyíregyházi Sportcentrum KA/A   43-56
Vasas Akadémia/A - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia   97-78
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Szolnoki VSI   56-54
Nyíregyházi Sportcentrum KA/A - Vasas Akadémia/A   77-84

És az A csoport végeredménye:

1. Vasas Akadémia/A
2. Szombathelyi Kosárlabda Akadémia
3. Nyíregyházi Sportcentrum KA/A
4. Szolnoki VSI


A B csoportban a házigazda Soproni Sportiskola/A, a Budapesti Honvéd/A, a Körmendi Törpördögök/A, illetve a Budafok-CSOPA/MAFC együttesei szerepeltek. Az első napon a Honvéd simán verte a Körmendet, elég komoly meglepetésre azonban a Budafok-CSOPA/MAFC legyőzte a házigazdát 75-78-ra úgy, hogy az utolsó negyed felénél még a Sopron vezetett 72-60-ra, itt azonban teljesen megálltak, ellenfelük pedig még elhitte, hogy van keresnivalója.

Ezután azonban ez kevés volt tőlük, a Honvédtól (60-87) és a Körmendtől (58-90) is simán kikaptak, így a fővárosi együttes a nagy bravúr ellenére sem jutott be a legjobb négy közé. A másik budapest gárda, a Honvéd azonban igen, bár az utolsó találkozón 80-66-ra kikaptak a vendéglátóktól. A Sopron ezzel a győzelemmel biztosította be helyét a legjobb négy között, miután csütörtök este megverték a Körmendet - így ők és a Honvéd 2-2, míg a Körmend és a Budafok-MAFC 1-1 győzelemmel zárt.

A B csoport mérkőzései:

Budapesti Honvéd/A - Körmendi Törpördögök/A   63-47
Soproni Sportiskola/A - Budafok-CSOPA/MAFC   75-78
Budapesti Honvéd/A - Budafok-CSOPA/MAFC   87-60
Körmendi Törpördögök/A - Soproni Sportiskola/A   54-66
Budafok-CSOPA/MAFC - Körmendi Törpördögök/A   58-90
Soproni Sportiskola/A - Budapesti Honvéd/A   80-66

És a B csoport végeredménye:

1. Soproni Sportiskola/A
2. Budapesti Honvéd/A
3. Körmendi Törpördögök/A
4. Budafok-CSOPA/MAFC


Ma már az 5-8. helyért rendezett találkozókat játszották le. A Szolnok megszerezte első győzelmét a nap első összecsapásán, miután megverték a körmendi együttest egy szoros, de kevéspontos mérkőzésen - nem utolsó sorban a 22 perc alatt 22 pontig és 22 pattanóig jutó Samuel Taivo segítségével. A Nyíregyháza gyengén kezdett a "MAFC" ellen, 15 ponttal is vezettek a fővárosiak az első negyedben (9-24), de innen folyamatosan zárkózott fel a Nyíregy, át is vették a vezetést. A végjátékban 73-72-re feljött még a budapesti csapat, de az utolsó perc Fazekas Csabáéknak sikerült jobban, győzött a Nyíregy, így az ötödik helyért ők mérkőznek meg holnap a Szolnokkal.

Az elődöntők sokkal simább meccseket hoztak. A hazaiak sokkal több jó teljesítményt tudtak felvonultatni, mint a Szombathely, így könnyedén, 86-72-re nyertek, a két fővárosi együttes, a Vasas és a Honvéd ütközete pedig szintén egyoldalúra sikeredett, a 28 pontos Schafarek Boldizsár vezetésével a Vasas végig vezetett. A Honvéd nagyot küzdött, 22 pontos hátrányból még visszajöttek 10 alá, de a piros-kékek akarata érvényesült ezt követően.

A szombati nap eredményei:

Körmendi Törpördögök/A - Szolnoki VSI   54-58
Nyíregyházi Sportcentrum KA/A - Budafok-CSOPA/MAFC   78-72
Soproni Sportiskola/A - Szombathelyi Kosárlabda Akadémia   86-72
Vasas Akadémia/A - Budapesti Honvéd/A   77-58

A helyosztók holnapi programja:

Körmendi Törpördögök/A - Budafok-CSOPA/MAFC   09:00    
Szolnoki VSI - Nyíregyházi Sportcentrum KA/A   11:00
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Budapesti Honvéd/A   13:00    
Soproni Sportiskola/A - Vasas Akadémia/A   15:00

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus