12:45-től Koszovó ellen zárjuk a B-divíziós Eb-t

Ma 12:45-től befejezi szereplését U16-os fiú válogatottunk a B-divíziós Eb-n - a tét a 13. hely, az ellenfél Koszovó.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, 13-14. helyért

Koszovó - Magyarország 12:45

Mai ellenfelünk a C csoport negyedik helyén végzett 2-3-as mérleggel azok mögött a románok mögött, akiket tegnap 25 ponttal legyőztünk már. Koszovó Norvégiát és Ausztriát verte meg a csoportmeccsek alatt, de az ukránoktól, a szlovénektől és a románoktól kikaptak, utóbbiak ellen 37 pontos vereséget szenvedtek, ami a tegnapi eredmény után azért sokat mondó. A szlovákok ellen aztán 61-50-re kaptak ki az első egyenes kieséses meccsen, tegnap azonban 68-66-ra megverték az általunk a legelső napon legyőzött macedónokat.

Csapatszinten volt gondjuk mindenhol - a legkevesebb pontot dobták (57.4) a Top16-ba jutó együttesek közül, és csak a rengeteg pontot hozó D-csoportban kaptak náluk több pontot (66.6) a legjobb 16 közé kerülő gárdák közül (Szlovákia 69.2-et, Grúzia 70.8-et). Legjobbjuk messze magasan Dardan Kapiti (13.6 pont, 9.4 pattanó), mellette Andi Vrapcani (9.1 pont, 7.0 pattanó) nyújt még hasznos teljesítményt, de rajtuk kívül gyakorlatilag senki nem tud igazán hatékonyan kosárlabdázni.

Lenézni nyilván nem szabad őket sem, főleg a tegnapi, macedónok elleni győzelem lehet óvatosságra intő jel, de az eddigi eredményeik és játékuk alapján a magyar válogatott jobb csapat, mint ez a koszovói, több lábon is áll Váradi Attila csapata és képzettebb is - ezt kell ma érvényre juttatni, ez esetben pedig 13. helyen végzünk a B-divíziós Eb-n.

Hajrá srácok, hajrá magyarok!

A mérkőzés élő statisztikáját ezen a linken eléritek!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus