13:45-től kulcsmeccs jön az U20-es Eb-n!

Rettenetesen fontos találkozót játszik ma 13:45-től az A-divíziós Európa-bajnokságon a magyar U20-as válogatott Oroszország csapata ellen. Innentől nagyon kevés lehetőség van a hibázásra, a bennlévő nyolc gárdából három elveszíti A-divíziós tagságát.

A lettek elleni vereséget követően az alsóházban folytathatja szereplését Váradi Attila csapata, Oroszországgal, Csehországgal és Németországgal kerültünk egy csoportba. A kvartett első két helyezettje bennmarad az A-divízióban és egy helyosztón dől el majd a pontos sorrend a másik csoport tagjaival, a harmadik és negyedik viszont a bennmaradásért harcolhat majd a Montenegró-Lettország-Svédország-Bulgária négyes két gyengébbik tagjával.

- Az orosz csapat korábbi eredményei - az elmúlt években U18ban és U20ban is az élmezőnyben végzett - és a látottak alapján erős gárda. A lengyelektől elszenvedett balszerencsés vereségük (kulcsjátékos feje felrepedt és nem találtak be) következtében kerültek az alsó ágra – mondta el honlapunknak Váradi Attila szövetségi kapitány. - A palánk alatti játékban nagyon jók, erősek és képzettek, egy az egy ellen pedig bármikor képesek villanni, nagyon jó dobóik vannak, taktikailag is képzett csapat. A srácok az egy pihenőnap után fizikálisan sokat regenerálódtak, de a négy sorozatmeccs után természetes, hogy ez sem jelent pihent állapotot. Fontos, hogy mentálisan tudjunk erősek lenni, láttuk ellenfelünket, tudjuk hogy jó csapat, de láttuk azt is, hogy nem verhetetlen. Összességében azt mondhatom, hogy a maximumunkhoz közel kell teljesítenünk ahhoz, hogy nyílttá tegyük és legyen esélyünk – foglalta össze gondolatait a szakember.

A magyar válogatott holnap 11:30-kor Csehország ellen folytatja az alsóházi küzdelmeket majd, szerdán 13:45-től pedig Németország lesz az ellenfél. Ezután az eredményektől függően a 13-16. helyekért harcolhat és bennmaradhat az A-divízióban, vagy a 17-20. helyezésekért játszhat - csak a 17. marad bent, a 18-20. helyezettek a B-divízióban próbálkozhatnak majd jövőre.

Élő statisztikákat itt követhettek majd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus