13:45-től Németországgal meccsel az U20!

A németek tegnapi vereségével még mindig nem teljesen biztos, hogy a magyar U20-as válogatott bent marad az A-divízióban az Európa-bajnokságon, így ma még meg kell küzdeni a cél eléréséért. Az esélyek mindenesetre jók, nem kell feltétlenül győzelmet aratni a germánok ellen.

A magyar válogatott tegnap Csehország ellen nyert nagyon fontos találkozót, így az alsóházi csoportban két meccs után hibátlan mérleggel áll az első helyen. A bent maradás viszont még így sem biztos, ha ma Oroszország is legyőzi a cseheket, mi pedig  kikapunk a németektől, hármas holtverseny alakulhat ki, amiből csak két csapat kerülheti el biztosan a kiesést. Ebben az esetben minitabella jön létre, ahol a három gárda egymás elleni eredményei számítanak. Mi eggyel vertük az oroszokat, akik tizenkét ponttal bizonyultak jobbnak Németországnál - tehát egy esetleges orosz győzelem esetén is elég hat ponton belül maradnunk (az nekünk -5-ös, a németeknek -6-os +/- mutatót eredményezne) és célba érünk.

-Tudjuk a matekot, hatpontos vereség a számításaink szerint beleférhet – kezdte mondandóját Váradi Attila szövetségi kapitány. –Nem számolgatunk, mindenképpen a maximumot akarjuk magunkból kihozni, de a legnagyobb feladatunk a sérülések kezelése, sajnos van már minden, de a meccsig megpróbálunk mindenkit összerakni. Az eddigi meccsek alapján próbáljuk kielemezni őket, minél jobban felkészülni belőlük. Fizikálisan sokkal erősebbek, atletikusabbak, ez pedig ennyi mérkőzés után nyilván hatványozódik. Mentálisan viszont lehetnek gondjaik, fejben kell legyőzni őket, csak úgy van esély a sikerre - zárta gondolatait a mester.

A cseh-orosz találkozó 11:30-kor kezdődik, így már véget ér, mire a miénken feldobják a labdát.

Élő statisztikákat a feldobástól ITT követhettek!

fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus