15:15-től zárják az Eb-csoportkört az U20-as fiúk

Írország az utolsó ellenfél, eldől, hogy hol folytathatja a magyar válogatott. 

A portugálok ellen, az első napon, hosszabbításban elszenvedett vereség nagyban befolyásolta válogatottunk sorsát, mivel most már csak egyetlen forgatókönyv szerint juthatunk tovább - Horvátország 4-0-lal, Portugália 3-1-gyel áll az utolsó játéknap előtt, míg a mieink 2-2-es mérleggel és az említett két csapat elleni vereséggel.

A csoport első két helyzettje jut tovább, a harmadik-negyedik helyezettje a 9-16. helyért folytathatja majd, míg az ötödik-hatodik pozícióban végzők csak a 17-21. helyért - ez pedig a mi esetünkben azon múlik, hogy megverjük-e az 1-3-mal álló Írországot. Ahhoz, hogy a második, továbbjutást érő helyet megszerezzük, szintén meg kell vernünk az íreket, és szükség lenne egy koszovói bravúrra is Portugáliával szemben.

Pápaiék a két vereség óta két kiütéses győzelmet arattak Moldova és Koszovó ellen, összeállt a gépezet és ezeknél a csapatoknál az írek sem képviselnek komolyabb játékerőt - sőt, ők Koszovótól is kikaptak 76-69-re. Ezen felül a portugálok ellen 83-51-re, tegnap a horvátok ellen pedig 95-47-re maradtak alul, egyetlen győzelmüket még az első napon aratták Moldovával szemben.

Ugyan összességében kevesebb pontot dobtak eddig nálunk, de pontosabban céloztak, nem a támadójátékuk jelentett számukra nagy gondot, hanem a védekezés - ez pedig nekünk, mint az Eb legjobb tripladobó csapata, kedvező előjel. Írország lepattanózásban is az Eb alsó felébe tartozik és iszonyatosan sok (harmadik legtöbb) eladott labdát produkálta eddig - mindenképpen esélyesnek számítanak a mieink.

A találkozó 15:15-kor kezdődik és élőben követhető az alábbi linken:

fotó, slide: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus