15:45-től ismét pályán az U18-as lányok

A belgák elleni drámai vereséget és egy szünnapot követően az 5-8. helyért folytathatja a magyar válogatott. 

Nagyon nehéz meccset vívott két nappal ezelőtt a magyar női U18-as válogatott, hiszen alig huszonnégy másodperc után elveszítette Juhász Dorkát, és bár a negyedik negyedben óriásit küzdött a társaság, végül kikapott Belgiumtól, így nem jutott be a legjobb négy közé.

Márpedig ez volt a csapat célja, most pedig szintén nincs egyszerű helyzetben: egyrészt mentálisan össze kell magukat kapniuk a lányoknak, másrészt kérdés, hogy Juhásszal mi a helyzet, erről nincs információnk - az ő elvesztése mindenképpen óriási érvágás. Pedig a svédeknél alapvetően jobb volt eddig a magyar csapat (az északiak két komoly verést is kaptak már a tornán, és csapatjátékban más szint a két együttes), de könnyen lehet, hogy ez az összecsapás most fejben fog eldőlni.

Illik azért kiemelni a svédek pontgyárosát, Klara Lundquistet, aki 21,8 egységet átlagol eddig, amivel az egész Európa-bajnokság legjobb dobója - igaz, ehhez van is 21,6 mezőnykísérlete meccsenként, elképesztően sok támadást fejez be ő egymaga. A találkozó 15:45-kor kezdődik és az alábbi linken élőben követhető:

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus