16:15-től negyeddöntőt játszanak az U16-os lányok

Az ellenfél Oroszország, a tét a legjobb négy közé jutás - természetesen ez a találkozó is élőben követhető!

Ma már a legjobb négy közé jutás a tét U16-os női válogatottunk számára az A-divíziós Európa-bajnokságon, és ehhez az eddigi legkeményebb ellenfelet kell legyőzni: Oroszország próbálja a lányok útját állni. A mieink eddig veretlenek, tegnap is nagyon meggyőző játékkal ütötték ki Fehéroroszországot, de a mostani ellenfél komoly játékerőt képvisel - igaz, a spanyoloktól 57-44-re kikapott a csoportkörben. Ezen felül viszont 65-44-re lelépte Lengyelországot, 104-58-ra verte meg Litvániát, tegnap pedig 76-66-ra Horvátországot, így jutott a negyeddöntőig.

Nagy különbség a statisztikákban eddig nincs a két együttes között, a mieink kicsit aktívabbak a labdaszerzések és főleg a gyors, leindításos támadások terén, cserébe viszont az oroszoknál ott van Veronika Pavljucsenko, aki az egész Eb harmadik legjobb dobója - hivatalosan kiscsatár, de 184 cm magas, kiváló lepattanózó, ugyanakkor az első két meccsén parádésan dobta a hármasokat is. 

Az eddigi legnagyobb feladat előtt áll válogatottunk, de ha megoldják Dombaiék, akkor ott lesznek Európa négy legjobb csapata között - a mérkőzés 16:15-kor kezdődik és az alábbi linken élőben nézhető!

fotó, slide: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus