16:45-től a bent maradás a cél U20-as lányainknak

A csehek elleni parádés hajrá után Németország az ellenfél - a győzelem a bent maradást, a vereség a kiesést jelenti az A-divízióból.

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, 13-14. helyért

Magyarország - Németország 16:45

A csehek ellen 17 pontos hátrányból állt fel és táncolt vissza a szakadék széléről válogatottunk, hogy parádés hajrával, hosszabbításban győzelmet arasson - ezzel megteremtse magának az esélyt a bent maradásra. Ezzel a csehek (és az ukránok) már biztosan búcsúznak az A-divíziótól, a harmadik kieső pedig a Magyarország-Németország találkozó vesztese lesz.

Nagy kérdés, hogy lányaink milyen állapotban lesznek a találkozón - a törökök elleni vereséget követően mentálisan volt nagyon nehéz a helyzet, de ezt a bravúrgyőzelem minden bizonnyal feledteti. Ugyanakkor egy ilyen hosszabbításos derbi után másnap újra 100%-ot adni (ráadásul egy ilyen kőkemény torna legvégén) finoman szólva is embert próbáló feladat.

A német csapat eddig két győzelmet aratott a tornán, a csoportkörben legyőzte Szerbiát, ezt követően azonban csak tegnap, az ukrán válogatott ellen bizonyult jobbnak - ők is rendkívül fáradtak már. A támadójátékuk hagy némi kívánnivalót maga után, ha hozni tudják lányaink az agresszív, letámadásos védekezést és bírni fogják fizikálisan végig, akkor jó esélye lesz csapatunknak. Különösebb klasszisuk sincs, a házi pontkirályuk Ama Degbeon 11,3 egységet termel mérkőzésenként.

Természetesen ezt a találkozót is élőképpel lehet követni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus