20:15-től kezdenek az U20-asok!

A pihenőnap után ma este negyed kilenckor Krétán megkezdi az Európa-bajnokságot az U20-as fiúválogatott. Váradi Attila csapata Nagy-Britanniával találkozik kezdésként, akik már egy találkozón túl is vannak.

A magyar válogatott ma délelőtt edzett, "belakták" a Heraklion Arénát, ahol az ütközetet vívják majd. A hosszú utazás utáni pihenés már a múlté, immár teljes erőbedobással az ellenfélre és a jó rajtra fókuszálnak. Konkrét helyezésbeli cél továbbra sincs, de az azért ott van a levegőben, hogy egy esetleges továbbjutáshoz ezt a találkozót muszáj lenne megnyerni.

A britek tegnap már lejátszották első találkozójukat, Litvániát megverték 64-62-re. Lepattanózásban nagyon kikaptak, de a litvánok gyenge kinti dobóformáját kihasználva végül fordítottak. Young 17/3, Nelson 13/9, Lawson 12 pontot szerzett, támadásban abszolút erre a háromszögre építetve sikerült győzniük. 

Érdekesség, hogy a keretükben van egy magyar születésű fiatalember, Ökrös Tamás, aki Debrecenben kezdett el kosarazni, de úgy döntött, hogy külföldön próbál szerencsét és inkább brit színekben lesz válogatott. Ő a litvánok ellen tizenegy percet játszott, pontot nem szerzett.

ERRE A LINKRE KATTINTVA LEHET ÉLŐ STATISZTIKÁVAL KÖVETNI A TALÁLKOZÓT!

HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

fotó: Horváth Orsolya

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus