3 nap alatt harmadszor is nyertek az U16-os fiúk

Vasárnap harmadszor vívott meg egymással Magyarország és Románia U16-os válogatottja Békéscsabán és bizony Ferenczi Tamás fiain most kiütközött a mentális fáradtság, ám legyűrte ellenfelét a két fontos játékosát is nélkülöző hazai alakulat. Jöjjenek a részletek Farkas Dávid technikai vezető jóvoltából:

2014. augusztus 9.
U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Románia 71-63 (26-13, 5-19, 23-15, 17-16)
Békéscsaba 50 néző
Vezette: Gál János, Rácz Zsolt, Papy Zsolt

Magyarország U16: Doktor Péter 7/3, Chester Lewis 10, Rudner Gábor 11/3, Bordács Soma 11, Pápai Máté 3
Cserék: Kerpel-Fronius Gáspár 2, Kucsora Csaba 14, Kocsis Zalán, Németh Ákos 1, Laczó Levente, Molnár Levente 3/3, Nshimba Joel 9

A magyar csapatban nem történt változás a tegnaphoz képest, a kisebb sérüléssel bajlódó Durázi Krisztofer és Fülöp Bence maradt ki.

A pénteki találkozóval ellentétben ma jobban kezdtük az első játékrészt, kevés könnyű kosarat engedélyeztünk ellenfelünknek.
A második játékrészben egy érthetetlen rövidzárlat következett, nagyban köszönhetően annak, hogy a románok egy pörgős és jól alkalmazott zóna védekezésre váltottak. Nem találtuk a megfelelő befejezéseket, rengeteg labdát eladtunk, amiket kegyetlenül kihasználtak és a félidőre át is vették a vezetést Ilie mester tanítványai.

Félidőben aztán egy kiadós fejmosás következett, Ferenczi Tamás még egy kisebb „ultimátumot” is kilátásba helyezett a srácoknak.
 
A harmadik játékrészben aztán úgy tűnt, hogy végleg eldöntjük a mérkőzést, a fiúk az első mérkőzéshez hasonló hőfokon pörögtek.

A negyedik játékrészben azonban sajnos nem akadt válogatottunknak egy olyan vezére, aki átlendítette volna a többieket a holtponton, így ismét közelebb zárkózott a román csapat, ám a győzelmünk ma sem forgott veszélyben, a végjátékban.

Folytatás hétfőtől Nyíregyházán, ahol felkészülésünk utolsó hetét kezdjük. Szerdán 18 órakor, valamint csütörtökön szintén 18 órakor az Angol válogatott lesz az ellenfelünk.

Ferenczi Tamás: Az első negyedben jó ritmusban kezdtük a mérkőzést. Hamar 10 pont fölé nőtt a különbség és elhittük, hogy ismét egy könnyű mérkőzést fogunk játszani. A második negyedben nagyon gyengén játszottunk, dobószázalékunk nem ütötte meg a megfelelő szintet. Pozitívum, hogy a mély gödörből ki tudtunk lábalni a második félidőre és bár nyögvenyelősen, de ezt a mérkőzést is győzelemmel zártuk. Ebből a találkozóból is kiderült, hogy mentálisan sokkal erősebbnek kell lennünk, hogy az Európa Bajnokság sorozatterhelését megfelelően bírjuk és eredményesen tudjunk szerepelni.

Fotó: Sportopus/facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus