3x3: Tornagyőztes a magyar válogatott

U23-as női csapatunk Srí Lankán ért fel a csúcsra a hétvége folyamán. 

Az MKOSZ közleménye:

Péntektől vasárnapig rendezték meg Sri Lankán a FIBA 3x3 U23 Nations League 4. és 5. tornáját. A cseh Pojebrady és Szolnok után érkezett a körverseny Colombóba.

A változékony időjárás miatt a szombati pihenőnapra is jutott mérkőzés. Pénteken a lányok Sri Lanka II. csapatát 21-4-re verték, majd alulmaradtak Hollandiával szemben 14-12-re, így a másik csoportot megnyerő Sri Lanka I.-et kellett legyőzni az elődöntőben. Az eső miatt többször is csúszott a program, így a pénteken kezdődött mérkőzés szombat délelőtt fejeződött be, magyar sikerrel: Magyarország - Sri Lanka I. 21-13. A döntőben aztán sikerült a visszavágás a tulipánosoknak. Magyarország - Hollandia 20 - 12. A 4. tornát tehát a mieink nyerték, így a nagy hármas (Magyarország, Csehország, Hollandia) egymás között dönthette el vasárnap, ki nyeri a sorozatot.  

A fiúk sem akartak lemaradni. Az első mérkőzésükön Sri Lanka II.-őt 19-15-re verték, míg a csehektől 21-14-re kikaptak. Így - szintén szombaton - következett az elődöntő, melyen a szlovének nem sok esélyt adtak: Szlovénia - Magyarország 22 - 8. Így Földi Sándor tanítványai a negyedik helyen zártak. 

A 2. colombói tornát sikerült vasárnap, a tervek szerint lejátszani, bár egy kis esőt most is kaptak a résztvevők. 

A fiúknak nem volt túl szerencsés napjuk, hiszen előbb egy drámai végjátékú meccsen 19 - 18-ra kikaptak Sri Lanka II.-től, majd Szlovénia is jobbnak bizonyult 21-13-ra, így a srácoknak itt ért véget a 2017-es küzdelemsorozat. 

Ám jöttek a lányok... előbb 21-9-re legyőzték Jordániát, majd 13-10-re Csehországot. Az elődöntőben lelépték a házigazdák első csapatát: Magyarország - Sri Lanka I. 21 - 3.

Következhetett a döntő, amely nem csak az 5. torna, hanem az egész sorozat döntője is volt, hiszen az első 4 torna után az összetett sorrendben Hollandiának és Csehországnak 330, míg Magyarországnak 320 pontja volt. A torna győztese 100, míg a második helyezett 80 pontot kap, így a mieinknek győzni kellett a végső sikerhez. 

Pénteken még kissé döcögött, szombaton már biztató volt a játék. Aztán vasárnap már csak rólunk szólt a viadal. Az élő közvetítés szakkommentátorai még a semleges mérkőzéseken is a mieinket, különösen Böröndy Vivient dicsérték. 

Így senkit nem lepett meg, hogy a döntőben magabiztos magyar siker született: Magyarország - Hollandia 19 - 9. 

Az eredményhirdetésen pedig kettős magyar siker született: 

A FIBA 3x3 U23 Nations League 2017 női győztese Magyarország (az 5 tornán gyűjtött 420 ponttal), 2. Hollandia (420 pont), 3. Csehország (400 pont)  

A bajnokcsapat tagjai: BÖRÖNDY VIVIEN, KOVÁCS VANESSZA, SUPPÁN ANNA, SZABÓ DÓRA 

A FIBA 3x3 U23 Nations League 2017 női MVP-je Böröndy Vivien lett. 

Fiú vonalon az élcsoport végeredménye: 1. Szlovénia (500 pont), 2. Csehország (370 pont), 3. Hollandia (320 pont), 4. Magyarország (315 pont, Dragasevic Veljko, Kántor Olivér, Pintér Ádám, Révész Ádám) 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus