3x3-as válogatottunk úton az ifjúsági olimpiára

Vasárnap a Syma csarnok elől indultak el a nankingi II. nyári ifjúsági olimpiára utazó magyar sportolók és edzőik, köztük az Aho Nina, Nagy Dorottya, Simon Cintia és Tóth Tímea alkotta 3x3-as leány válogatottunk - írta a wbasket.hu.

Csapatsportágban a kosárlabdázók révén most először ifjúsági olimpiai részvevők a magyarok. Nankingban háromfős együttesek játszanak majd egymás ellen, egy palánkra.

"A szövetség jóvoltából olyan szépen felfejlődtünk ebben a szakágban, hogy Európa élmezőnyébe tartozunk, így a nemzetközi szövetségtől a fiúknál és a lányoknál is kvótát kaptunk" - mondta Mészáros Lajos szövetségi edző. Csapataira először a két tízcsapatos csoport egyikében körmérkőzések várnak, majd a legjobb 16 együttes kieséses szisztémában folytatja a küzdelmeket. Az edző elégedett lenne, ha mindkét csapata bejutna az első hat közé.

A magyar csapat előbb Frankfurtba repült, majd onnan más nemzetek nankingi küldöttségével együtt utazott el a 8 milliós kínai metropoliszba. A gép helyi idő szerint várhatóan hétfőn 10 óra környékén száll le. Az ifjúsági olimpia hivatalosan augusztus 16-án veszi kezdetét, míg a 3x3-as kosárlabda torna két nappal később rajtol.

A 3x3-as tornán résztvevő 20 csapatot két 10 csapatos csoportba sorsolták. A magyar lányok ellenfelei Spanyolország, Németország, Brazília, Hollandia, Kína, Észtország, Venezuela, Szíria és Szlovénia lesznek. Mindkét csoportból az első nyolc helyezett jut tovább a 16 közé, ahonnan már egyenes kieséses küzdelemben folytatódik a torna.

forrás: wbasket.hu
fotó és slide: MOB

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus