57 ponttal vertük a románokat

Hétfőtől már csak 14 emberrel kezdte meg a hetet az U16-os fiú válogatott Békéscsabán. A mai mérkőzésen Joel Nshimba és Chester Lewis volt a két kimaradó. Íme Farkas Dávid technikai vezető beszámolója:

2014. augusztus. 7. Békéscsaba
U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Románia 99-42 (32-6, 22-15, 22-10, 23-11)
Békéscsaba, 120 néző
Vezette: Fodor Attila, Borgula György, Papy Zsolt

Magyarország U16: Doktor Péter 7/3, Kucsora Csaba 10, Rudner Gábor 13, Bordács Soma 16, Pápai Máté 2
Cserék: Kerpel-Fronius Gáspár 8, Durázi Krisztofer 12, Laczó Levente 6, Kocsis Zalán 9, Németh Ákos 2, Fülöp Bence 7, Molnár Levente 7/3

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés, a románok percekig kosárképtelenek voltak, 5 perc után 21-2-t mutatott az eredményjelző. Az első negyedben rendkívül agresszív védekezéssel komoly hibákra kényszerítettük keleti szomszédainkat, melyek után először 20, majd a 2. negyed végére már 30 pontos különbség alakult ki.

A 2. félidőben bár több hibával játszottunk, mégis továbbra is fegyelmezettek voltak a srácok és helyenként látványos játékkal szolgálták ki a szép számmal kilátogató szurkolókat.

A rendkívül paprikás mérkőzésen sajnos több kisebb sérülés is kialakult (Rudner Gábornak kitörött a foga, Fülöp Bence talpsérülés, Durázi Krisztofer saroksérülés), ám reméljük, ezek nem lesznek komolyak és mindenki a fedélzeten lesz a holnapi folytatáson.

Holnap 18:00-kor és szombaton 11:00-kor újra összecsap a 2 együttes a Békéscsabai Főiskola tornacsarnokában.

Ferenczi Tamás: Kellően agresszívan kezdtük a mérkőzést és már az 1. negyedben tetemes előnyre tettünk szert. Pozitívum, hogy a nagy különbség ellenére, a folytatásban is megmaradt ez a hozzáállásunk. Sikerült a játékperceket jól elosztani és a gyakorolt taktikai elemekből sok mindent megvalósítottunk. A nagy arányú győzelem nem szabad, hogy megtévesszen minket, még mindig rengeteg munka vár ránk.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus