A 7-8. helyért játszhat az U18

Ellenállhatatlannak bizonyult Izrael válogatottja az U18-as B-divíziós Eb helyosztóján, a magyar válogatott 92-81-es vereséget szenvedett ellenük. A 25 pontos Sorkin és a Blatt-Danino-Leshem tengely vezérletével gyakorlatilag mindenből pontot szereztek az izraeliek, így, bár mi sem játszottunk rosszul, gyakorlatilag nem volt esélyünk a sikerre. Így a 7-8. helyért játszhatunk holnap a Portugália-Szlovénia találkozó vesztesével.

B-divíziós Európa-bajnokság, U18, 5-8. helyért

Magyarország – Izrael 81-92(18-25, 19-23, 22-21, 22-23)

MAGYARORSZÁG: Kovács 10/6, Hódi 7, Antóni 12/3, Andrássy 14, Bagó 11, cserék: Pongó, Filipovics, Peringer, Popgyákunik 10, Krivacsevics 11, Szabó 6/6

Izrael legjobb dobói: Sorkin 25/3, Danino 15/9, leshem 14/6

Rögtön a meccs elején sokat tüzeltünk (pontatlanul) távolról, de két gyorsindításból Andrássy kétszer is betalált, majd Kovács révén már egy hármasunk is beakadt – mégis Izrael vezetett, ugyanis ők öt perc alatt háromszor is betaláltak a triplavonalon túlról. A többfejű támadógépezet remekül működött a részükről, majd Danino újabb triplája után már tíz ponttal is vezettek, csak Kovács újabb hármasának köszönhettük, hogy látótávolságon belül tudtunk maradni. Blatt remekül tört be, ha kiléptünk a dobókra, nem nagyon találtunk ellenszert erre a játékra , így végül 25-18-ra Izrael nyerte az első negyedet.

A másodikban ott folytatódott minden, ahol abbamaradt, ezúttal kevesebbet tüzeltek kintről, de Huber és Holodov is rendre megverte az emberét, a gyűrű alatt tűntek fel és folyamatosan dobták a kosarakat, harcolták ki a faultokat a betörések végén. Ha ez nem lett volna elég, egymás után adogattuk el  a labdákat, amikből azonnal tudott indulni és könnyű ketteseket (volt, hogy hármast) szerezni Izrael, így a negyed közepén már tizenhat ponttal is vezettek. Ebben már voltak ismét hárompontosok is, gyakorlatilag bármit csináltak, pontot ért és bár összességében továbbra sem voltak gondok a mi támadójátékunkkal, ez borzasztóan kevésnek bizonyult. A festékben nagyjából csak Andrássy révén jártunk, Bagó labdát is alig kapott, Izrael ugyanakkor szinte minden támadásból képes volt (akárhonnan) kosarat szerezni. A negyed vége felé aztán Krivacsevics pontjaival és Szabó hármasával sikerült kicsit kapaszkodnunk, így egy pontzáporos első félidőt követően 48-37-es hátránnyal mehettünk a nagyszünetre.

Itt sem történt azonban változás. Sorkinnal továbbra sem tudtunk mit kezdeni, ugyanúgy villámgyorsan indultak minden megszerzett lepattanó után, Blatt pedig tökéletesen szolgálta ki társait, így egy pontzuhatag után alig három perccel a negyed kezdetét követően már 61-47-re vezettek az izraeliek. Sorkin már bőven túllépte a húsz pontot, de mi is szépen elosztottuk a labdákat, Popgyákunik, Krivacsevics, Andrássy és Hódi is szerzett kosarat, így a negyed hajrájára tíz pontra közelítettünk. Andrássy szép kosaraival aztán pár pillanatig ez alá is becsúsztunk, de a további zárkózást Shokrun blokkja megakasztotta – így, bár egy egységgel megnyertük ezt a játékrészt, mínusz tízzel fordulhattunk a záró etapra (69-59).

Itt egy percig nem született pont, ami ezen a találkozón hírértékkel bírt, végül Krivacsevics büntetői törték meg a csendet. Nagyjából fej-fej mellett haladtak a csapatok, büntetőkből születtek a pontok, aztán a negyed közepén Antóni kosaraival sikerült felzárkóznunk, majd Szabó hármasával egészen öt pontig közelítettünk. Ekkor Danino vette kézbe az irányítást és szerzett két kosarat egymás után, majd Leumi révén újfent kilencre hízott a hátrányunk három és fél perccel a lefújás előtt. Horváth Imre időkérése sem segített, Lashem azonnal betalált közelről, a hajrában pedig már nem tudtunk válaszolni, így a 7-8. helyért játszhatunk holnap az esti Portugália-Szlovénia összecsapás vesztesével.

Teljes statisztikát ITT nézhettek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus