A bent maradásért játszanak ma az U20-as lányok

Egyszer már megverte csapatunk a cseheket, az A-divízióban való bent maradáshoz még egyszer meg kell - kezdés 17:15-kor. 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, 13-16. helyért

Magyarország - Csehország 17:15

Kiemelten fontos találkozót játszik ma a magyar U20-as női válogatott - azok után, hogy 19 pontos előnyt leadva tegnapi kikaptak Dobosék a törököktől, a csoportban egyszer már legyőzött cseh válogatott ellen kell helytállni. 

Amennyiben nem sikerül ismét megverni őket, a magyar csapat biztosan kiesik az A-divízióból és nem teljesítené a célt - ha ma nyer Krivacsevics Dragoljub együttese, az utolsó mérkőzésen kiharcolhatja a bent maradást. Azon a bizonyos találkozón végletekig kiélezett küzdelemben, 61-59-re nyertek lányaink, most pedig minimum olyan teljesítményt kell nyújtaniuk a sikerhez, mint akkor. A cseh csapat hasonló erősségű, mint a miénk, nüanszok, pillanatnyi jó vagy rossz döntések, hibák jelenthetnek győzelmet vagy kiesést - akkor Aldazabal játszott igazán remekül, ez volt a döntő faktor az utolsó pillanatokban.

Csehország azóta egy meccset tudott nyerni Ukrajna ellen, egyébként mindenki mástól kikapott, tegnap a lettek ellen 74-63-ra maradt alul. Nagy kérdés, hogy melyik csapat tud javulni a korábbi találkozóhoz képest, hogy melyik fél áll jobban fizikálisan a torna vége felé és hogy mentálisan ki tudja jobban feldolgozni azt a terhet, hogy aki veszít, biztosan kiesik az A-divízióból.

A találkozót élőben lehet követni az alábbi képen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus