A britek is behódoltak, U20-as válogatottunk feljutott az A-divízióba!

Megszerezte zsinórban a hetedik győzelmét U20-as női válogatottunk a szófiai B-divíziós Európa-bajnokságon. Gáll Tamás együttesének "áldozata" ezúttal a brit csapat volt. Kiegyenlített első negyedet követően a másodikban egy parádés, 18-0-s rohamot mutattak be a lányok, s ettől kezdve már nem volt kétséges, hogy zsinórban a hetedik győzelmet is "behúzzák" Szabó Fanniék, akik ezzel biztosították Magyarország helyét a 2015-ös A-divíziós Eb-n!

Magyarország-Nagy Britania 79-56 (18-19, 21-10, 24-14, 16-13)

Magyarország: NAGY D. 16/3, Böröndy V 6, SZABÓ F. 19/9., SZAMOSI 10, BARNAI 8. Cs: Studer 2, Fejes 6, GORJANÁCZ 10, Papp. K. 2, Vukov,

Kosáresővel kezdődött a meccs, még nem telt el 3 perc és 8-7-re vezettek a magyarok, e rövid idő alatt 4 játékosunk is "beköszönt" a briteknek. Ezt követően megtört lányaink lendülete, a britek egy 9-2-es 4 perces rohamot bemutatva 16-10-re elhúztak. A negyed hajrájában az első 10 percet 8 ponttal záró Szamosi Amadea vezérletével 1 pontra felzárkóztak lányaink.

Brit triplával indult a második negyed, de utána egy szédületes bő 5 percet produkált Gáll Tamás együttese. 22-18-as brit vezetésről ezen idő alatt lányaink 36-22-es előnyt szereztek, azaz egy 18-0-s "száguldást" mutatott be U20-as válogatottunk. A nagy roham Szamosi, majd Barnai Judit kosarával indult, aztán a külső sorból Nagy Dóra és Gorjanácz Ágnes is hozzátette a magáét a fordításhoz, majd Szabó Fanni emelt be egy triplát. E remek rohamnak köszönhetően szünetben 10 ponttal vezettünk.

Térfélcsere után ismét Gorjanácz villogott, eredményessége révén egy 6-2-es rohammal kezdték lányaink a második félidőt. 45-31 után azonban egy 6-0-s rohammal 10 ponton belülre kerültek a britek. Szabó Fanni triplája lendítette át a kisebb hullámvölgyön csapatunkat, ugyanis e találat a negyed második felében egy 16-3-as magyar futás kezdetét jelentette. Ennek köszönhetően 20 pont fölé nőtt lányaink előnye, a záró szakasz előtt kerek 20-szal "ment" Gáll Tamás együttese. A befejező 10 percben a mérkőzésen addig kevesebb lehetőséghez jutó játékosaink játszottak, s ők még rátettek 3 pontot.

Érdekességek a statisztikából:
Lepattanók:40-34
Eladott labda: 8-18
Szerzett labda: 15-2

Holnap, a torna záró napján a bolgárokkal játszanak lányaink. Számításaink szerint a csapat ezzel a britek elleni sikerrel már feljutott, ugyanis csupán a németek állnak a mieinkhez hasonlóan 1 vereséggel. Ők ugyan legyőztek minket, a bolgárok pedig jelen pillanatban 3 győzelemmel és 4 vereséggel állnak, tehát ha esetleg le is győzik a mieinket, már nem érhetik be Gáll Tamás csapatát. Ugyanakkor azon csapatokat, amelyeknek 2 vereségük van, tehát ha a mai és a holnapi meccsüket is megnyerik, matematikailag még beérhetik válogatottunkat,  jelesül a bosnyákokat és a portugálokat már legyőzték lányaink. Mindez azt jelenti, hogy U20-as női válogatottunk már másodiknál rosszabb nem lehet. Mivel három csapat jut fel, számításaink szerint ez azt jelenti, hogy a befejező nap eredményeitől függetlenül Gáll Tamás együttese feljutott az A-divízióba!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus