A bronzéremért játszhatnak az U18-as lányok

Egy ponttal kapott ki Csehországtól az U18-as női 3x3 válogatott a világbajnoki elődöntőben. 

Negyeddöntő

Magyarország - Csehország 19-20

A mieink kezdtek jobban, magyar ponttal indult a mérkőzés, de 2-2 után jött három cseh pont, meglépett ellenfelünk, volt 6-3 is az állás. Itt ismét egy jobb magyar időszak következett, Tóth faulttal együtt dobott kosarával és labdaszerzésével feljött válogatottunk 6-6-ra - egy cseh pont után azonban akkora eső szakadt a pályára, hogy félbe kellett szakítani a találkozót.

A bő egyórás szünetet követően folytatódott az összecsapás és fej-fej mellett haladtak a felek - ahogy jött a hajrá, úgy lett egyre nagyobb az iram, úgy potyogtak egyre gyakrabban a kosarak. Bő két perccel a vége előtt aztán ismét meglépett Csehország, pillanatok alatt dobott három ponttal 16-13-ra alakította az állást - ebből is felállt azonban még a magyar csapat, sőt, 19-18-nál még a vezetést is átvette.

Ez azonban csak néhány másodpercig tartott, érkezett egy cseh dupla, 20-19-re módosult az állás. Ez volt a végszó, az utolsó húsz másodpercben már nem tudtak válaszolni a mieink, így a bronzéremért szállhatnak harcba. 

fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus